1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Joe Piskula tuli Ilvekseen tuomaan kokemusta ja ammattiylpeyttä

Joe Piskula tuli Ilvekseen tuomaan kokemusta ja ammattiylpeyttä

Vesa Suonsyrjä

Ilveksen mukana kahden ottelun vierasmatkalle mukaan lähtenyt tuore vahvistus Joe Piskula, 33 on valmiina kaukaloon. Jykevä puolustaja odottaa itseltään enemmän kuin ensimmäisellä kaudellaan Pohjois-Amerikan ulkopuolella.

Joe Piskula seurasi kentänlaidalta, kun Ilves pelasi eilen Jyväskylässä. Miltä peli näytti juuri joukkueeseen liittyneen puolustajan silmin?

Minusta JYP oli hieman onnekaskin alussa ja peli oli sitä kautta 0-3. Sinä oli meiltä myös henkilökohtaisia virheitä. JYP on käsittääkseni sarjan kärkijoukkueita, joten oli miellyttävää nähdä joukkueemme comeback otteluun. Valitettavasti se ei lopulta riittänyt pisteisiin. Meillä on nuori joukkue ja varmasti paljon työtä edessä pelaamisen suhteen, mutta myös erittäin hyviä pelaajia, analysoi Piskula.

Joe Piskulan edellinen kausi oli ensimmäinen kausi Euroopassa, kun hän pelsi Leksandissa. Miltä suurempi kaukalo maistui?

Viime kausi oli vaikea, sillä meidän joukkueemme oli heikko ja teimme vähän maaleja. Alkuun meni aikaa kun muutin pelityyliäni sopivammaksi isoon kaukaloon. Pidän isossa kaukalossa pelaamisesta, sillä hyvänä luistelijana se tuo minulle lisää tilaa.

Viime kauden päättymisestä on aikaa. Kuinka olet pitänyt itsestäsi huolta ja kauanko uskot täyden pelivireen löytymisen vievän?

Olin Minnesotassa koko kesän ja harjoittelin muiden ammattilaiskiekkoilijoiden kanssa. Olen luistellut ja pelannut paljon, mutta kamppailupelaaminen vaatii oikeita pelejä. Olen intoa täynnä pääsemään mukaan kaukaloon ja tosipeleihin. Uskoisin, että jo muutaman pelin jälkeen olen täydessä pelikunnossa. Alkuun minun pitää pitää vaihdot lyhyinä ja pelata yksinkertaisesti.

Mitä uskot tuovasi Ilveksen joukkueeseen oman persoonasi kautta ja mitkä ovat vahvuutsei jäällä?

Tuon joukkueeseen runsaasti kokemusta, sillä tämä on yhdestoista kauteni ammattilaispelaajana. Olen siitä todella ylpeä ja kaukalossa pyrin osoittamaan aina ammattiylpeyttä. Uskon pystyväni hyvään kahdensuunnan pelaamiseen ja parempaan hyökkäysalueen peliin kuin viime kaudella Leksandissa.

Olen lisäksi luotettava jäähyntappaja ja uskoakseni minusta on paljon apua nuorten pelaajien kehttymisessä, uskoo Piskula.

Ilveksen faniristeily siirtyy toukokuulle 2018
Ilves haastaa Kärpät Oulussa
UUTISET