Haastattelu

Joe Piskula tuli Ilvekseen tuomaan kokemusta ja ammattiylpeyttä

Vesa Suonsyrjä

Ilveksen mukana kahden ottelun vierasmatkalle mukaan lähtenyt tuore vahvistus Joe Piskula, 33 on valmiina kaukaloon. Jykevä puolustaja odottaa itseltään enemmän kuin ensimmäisellä kaudellaan Pohjois-Amerikan ulkopuolella.

Joe Piskula seurasi kentänlaidalta, kun Ilves pelasi eilen Jyväskylässä. Miltä peli näytti juuri joukkueeseen liittyneen puolustajan silmin?

Minusta JYP oli hieman onnekaskin alussa ja peli oli sitä kautta 0-3. Sinä oli meiltä myös henkilökohtaisia virheitä. JYP on käsittääkseni sarjan kärkijoukkueita, joten oli miellyttävää nähdä joukkueemme comeback otteluun. Valitettavasti se ei lopulta riittänyt pisteisiin. Meillä on nuori joukkue ja varmasti paljon työtä edessä pelaamisen suhteen, mutta myös erittäin hyviä pelaajia, analysoi Piskula.

Joe Piskulan edellinen kausi oli ensimmäinen kausi Euroopassa, kun hän pelsi Leksandissa. Miltä suurempi kaukalo maistui?

Viime kausi oli vaikea, sillä meidän joukkueemme oli heikko ja teimme vähän maaleja. Alkuun meni aikaa kun muutin pelityyliäni sopivammaksi isoon kaukaloon. Pidän isossa kaukalossa pelaamisesta, sillä hyvänä luistelijana se tuo minulle lisää tilaa.

Viime kauden päättymisestä on aikaa. Kuinka olet pitänyt itsestäsi huolta ja kauanko uskot täyden pelivireen löytymisen vievän?

Olin Minnesotassa koko kesän ja harjoittelin muiden ammattilaiskiekkoilijoiden kanssa. Olen luistellut ja pelannut paljon, mutta kamppailupelaaminen vaatii oikeita pelejä. Olen intoa täynnä pääsemään mukaan kaukaloon ja tosipeleihin. Uskoisin, että jo muutaman pelin jälkeen olen täydessä pelikunnossa. Alkuun minun pitää pitää vaihdot lyhyinä ja pelata yksinkertaisesti.

Mitä uskot tuovasi Ilveksen joukkueeseen oman persoonasi kautta ja mitkä ovat vahvuutsei jäällä?

Tuon joukkueeseen runsaasti kokemusta, sillä tämä on yhdestoista kauteni ammattilaispelaajana. Olen siitä todella ylpeä ja kaukalossa pyrin osoittamaan aina ammattiylpeyttä. Uskon pystyväni hyvään kahdensuunnan pelaamiseen ja parempaan hyökkäysalueen peliin kuin viime kaudella Leksandissa.

Olen lisäksi luotettava jäähyntappaja ja uskoakseni minusta on paljon apua nuorten pelaajien kehttymisessä, uskoo Piskula.


Joe Piskulan kotidebyyttiin saa liput täältä!

Lisää aiheita

27.5.2020 / Uutinen

CHL:n pudotuspelien arvonta keskiviikkona 3.6.

Jääkiekon Mestarien liigan kausi 2020-2021 käynnistyy ensi viikolla pudotuspelien ensimmäisen kierroksen parien arvonnalla. Arvonta on katsottavissa suorana lähetyksenä CHL:n digitaalisissa kanavissa keskiviikkona klo 19.00 Suomen...

LUE LISÄÄ


15.5.2020 / Uutinen

Kalle Maalahti ja Ville Kolppanen jatkavat Ilveksessä

Puolustaja Kalle Maalahti, 29, ja maalivahti Ville Kolppanen, 27, jatkavat Ilveksessä myös tulevalla kaudella. Pelaajien viime keväänä solmimiin 1+1-vuotisiin sopimuksiin sisältyi ulkomaan optio, jota he...

LUE LISÄÄ


7.5.2020 / Uutinen

Game Used -varusteita huutokaupataan toukokuun aikana

Ilves-Hockey Oy järjestää Game Used -varusteiden huutokaupat toukokuun aikana varuste kerrallaan. Huutokauppasarja aloitetaan tänään torstaina 7.5. klo 20 ja ensimmäisenä kohteena on hyökkääjä Arttu Ruotsalaisen...

LUE LISÄÄ


30.4.2020 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n yt-neuvottelut päätökseen

Ilves-Hockey Oy on käynyt koronaviruspandemian vaikutusten seurauksena koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut, jotka ovat päättyneet 30.4.2020. Neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä kaikkien osapuolten ymmärtäessä tilanteen vakavuuden. Neuvotteluiden...

LUE LISÄÄ


29.4.2020 / Uutinen

CHL-kauden suunnitellaan alkavan 6.10. – viivästys muuttaa sarjajärjestelmää

Koronaviruspandemian aiheuttaman epävarmuuden vuoksi jääkiekon Mestarien liigan eli CHL:n hallitus on päättänyt siirtää CHL-kauden alkua kuukaudella lokakuun alkuun. Päätöksen myötä sarjajärjestelmä muuttuu ja tulevalla kaudella...

LUE LISÄÄ