1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Jouko Myrrä jatkaa Ilveksen päävalmentajana – liigajoukkueen valmennusryhmä pysyy ennallaan

Jouko Myrrä jatkaa Ilveksen päävalmentajana – liigajoukkueen valmennusryhmä pysyy ennallaan

Ilves Hockey Oy / Mikko Alahäivälä

Ilves ja seuran liigajoukkueen päävalmentaja Jouko Myrrä, 51, ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Apuvalmentajista Marko Ojanen, 47, jatkaa Ilveksessä kaksivuotisella sopimuksella ja Pasi Saarinen, 43, vuoden mittaisella sopimuksella.

Ilveksen liigajoukkueen päävalmentaja Jouko Myrrä jatkaa seurassa kaksivuotisella sopimuksella. Vuoden 2019 syyskuun lopussa päävalmentajan vastuut vastaanottanut Myrrä luotsasi Ilveksen viime kaudella Liigan runkosarjassa neljänneksi ja seuran yhden kauden piste-ennätykseen. Sijoitus toi Ilvekselle historiansa ensimmäisen paikan jääkiekon Mestarien liigaan, joka kuitenkin jäi tällä kaudella pelaamatta koronaviruspandemian vuoksi. Käynnissä olevalla Liiga-kaudella Ilves on 17 pelaamansa ottelun jälkeen sarjakärjessä.

– Jouko Myrrä on erinomaisesti Ilveksen arvoihin sopiva päävalmentaja, joka on johtajana erittäin järjestelmällinen ja pystyy hallitsemaan isoa kokonaisuutta. Emme edes harkinneet toista vaihtoehtoa, vaan tämä oli seuralle selkeä valinta. Olemme äärettömän tyytyväisiä siitä, että molemmat osapuolet näkivät asiat samanlailla ja halusivat jatkaa sopimustamme, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Ilves on pelannut Myrrän päävalmentajakaudella Liigan runkosarjassa yhteensä 69 ottelua, joista voittoja on kertynyt 50 maalieron ollessa 237-145. Hänen voittoprosenttinsa Ilveksen päävalmentajana on 72,46 ja ottelukohtainen pistekeskiarvonsa 2,17.

Ennen päävalmentajaksi nousemista Myrrä toimi Ilveksen liigajoukkueen apuvalmentajana kaudesta 2016-2017 alkaen. Seuran A-nuorten päävalmentajana hän vaikutti kausina 2013-2016, joista viimeinen huipentui Suomen mestaruuteen. Entinen Liiga-pelaaja aloitti valmennusuransa Ilveksen C-nuorissa, joita hän valmensi kausina 2009-2013.

– Joukolla on vahvat näytöt siitä, että kun Ilvekseen on seuran ideologian mukaisesti tuotu sisään lahjakkuutta, hän on valmennusryhmänsä kanssa pystynyt kehittämään pelaajia ja viemään heitä eteenpäin seuraavalle tasolle. Hän on toiminut erinomaisesti niin nuorten kuin kokeneempienkin pelaajien kanssa sekä onnistunut tiiminsä kanssa organisoimaan Ilveksen pelaamista pelaajia kehittävään mutta kuitenkin ensisijaisesti joukkueen etua ajavaan suuntaan, sanoo Koskela.

– Jokke keskustelee pelaajien kanssa ja kuuntelee heidän näkemyksiään, mutta samalla hänellä on vahva auktoriteetti, joka kuitenkin perustuu tekoihin. Seuralle tärkeä arvo on, että hän pystyy vaatimaan, mutta ennen kuin vaatii, hän välittää.

Täksi kaudeksi Ilveksen liigajoukkueen valmennusryhmään liittyneet Marko Ojanen ja Pasi Saarinen ovat myös allekirjoittaneet jatkosopimukset. Ojasen sopimus on kaksivuotinen ja Saarisen yksivuotinen. Valmennusryhmän täydentävät maalivahtivalmentaja Markus Korhonen, 45, ja fysiikkavalmentaja Juha Koskela, 58, joiden voimassa olevat sopimukset kattavat myös tulevan kauden.

– Liigajoukkueemme valmennusryhmä on erinomainen kokonaisuus, jossa työnjako on selvä ja jokaisen ääni on kuuluvissa. Päävalmentaja kantaa vastuun isosta kokonaisuudesta, mutta toimintatapanamme on, että jokaisen mielipidettä kuunnellaan ja arvostetaan. Kaikki ryhmän jäsenet työstävät peliä sekä pelaajien kehittämistä jatkuvasti – jääkiekko on heille intohimo, toteaa urheilujohtaja Koskela.

Ilveksessä vallitsevaan työnteon kulttuuriin tyytyväinen Koskela näkee organisaation toimintatapojen edistävän sekä yksilöiden että joukkueen kehittymistä.

– Organisaatiossamme on vahva ja myönteinen työnteon ilmapiiri, ja kuljemme oikeaan suuntaan. Ilveksessä pelaajat saavat olla oma itsensä ja heitä kehitetään ja arvostetaan yksilöinä – sekä ihmisinä että pelaajina. Valmentajat täydentävät ja haastavat toisiaan sekä muodostavat erittäin yhtenäisen, työteliään ja toimivan kokonaisuuden. Olemme erittäin tyytyväisiä, että koko nykyinen valmennusryhmämme jatkaa Ilveksessä.

Ilveksen kolmospaita kunnioittaa taivalta Hakametsässä
Ilves mukana eLiigan kärkikahinoissa
UUTISET