1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Juuso Välimäki ja Barrett Hayton palaavat NHL-organisaatioihinsa

Juuso Välimäki ja Barrett Hayton palaavat NHL-organisaatioihinsa

Ilves Hockey Oy / Mikko Alahäivälä

Syyskuun lopussa toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella Ilvekseen palannut puolustaja Juuso Välimäki, 22, ja lokakuun jälkimmäisellä puoliskolla joukkueeseen liittynyt hyökkääjä Barrett Hayton, 20, palaavat Pohjois-Amerikkaan valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen.

Ilveksen ja Calgary Flamesin välisen lainasopimuksen myötä kuluneen syyskauden kasvattajaseurassaan pelannut Juuso Välimäki edusti Ilvestä edellisen kerran A-nuorten sarjassa kaudella 2014-2015. Koko viime NHL-kauden loukkaantumisensa vuoksi sivussa ollut Flamesin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2017 pelasi tällä kaudella uransa ensimmäiset ottelut Liigassa.

Pohjois-Amerikkaan palatessaan Liigan puolustajien pistepörssin kärkipaikkaa hallussaan pitävä Välimäki tehtaili 19 ottelussa pisteet 2+17=19, joilla hän on koko sarjan pistepörssissä seitsemäntenä. Plusmiinussaldollaan +15 puolustaja on Liigan tilaston kolmannella sijalla.

– Oli aivan loistojuttu tähän hetkeen, että pääsin pelaamaan pitkän tauon jälkeen ja nimenomaan Ilveksen paidassa Hakametsässä. Olen tyytyväinen siihen, että pystyin pelaamaan huipputasolla ja joukkueena pelit menivät tosi hyvin, kommentoi Juuso Välimäki.

– Organisaatiosta jäi todella positiivinen kuva. Asioita tehdään oikein ja ammattimaisesti – harjoittelu ja muut asiat toimivat täällä oikeasti tosi hyvin. Olen tosi hyvällä mielellä siitä, millainen joukkue, valmennus ja johto Ilveksessä on tällä hetkellä. Uskon, että loppukausi tulee menemään jätkillä hyvin ja tästä vuosia eteenpäinkin Ilveksen organisaatiossa ollaan oikealla tiellä.

Viime kaudella Arizona Coyotesin NHL-joukkueeseen noussut Barrett Hayton on seuran ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2018 ja viime vuodenvaihteessa MM-kultaa voittaneen Kanadan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni. Hyökkääjä pelasi Ilveksessä kahdeksan Liiga-ottelua tehoilla 0+4=4.

Urheilujohtaja Timo Koskela on tyytyväinen Pohjois-Amerikkaan palaavien pelaajien otteisiin Ilveksessä.

– Nämä lainasopimukset antoivat kaikille osapuolille todella paljon. Juuso Välimäki osoitti kentällä ja jokapäiväisessä arjessamme olevansa täysin poikkeuksellinen pelaaja sekä luontainen kilpailija ja johtaja. Oli myös hieno juttu molemmille osapuolille, että Barrett Haytonin kaltainen lahjakas pelaaja saatiin Ilvekseen. Tässäkin yhtälössä pelaaja ja molemmat seurat voittivat. Haluamme kiittää Juusoa ja Barrettia Ilveksen eteen tehdystä työstä ja toivotamme heille onnea NHL-kaukaloihin, kommentoi Koskela.

Ilveksen matka eLiigassa päättyi puolivälieriin
Liiga jatkuu ensi viikolla – joulukuun ottelut pelataan ilman yleisöä
UUTISET