Haastattelu

Juuso Välimäki palasi innolla kasvattajaseuransa paitaan

Vesa Suonsyrjä
Aarno Vuorinen

Ilveksen kanssa viikko sitten lainasopimuksen allekirjoittanut ja tällä viikolla 22-vuotta täyttänyt puolustaja Juuso Välimäki on innoissaan, kun pitkä pelitauko on viimein ohitse. Calgary Flamesin paidassa jo 24 NHL-ottelua pelannut vuoden 2017 ensimmäisen kierroksen varaus nähtiin viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa liigajäillä.

Viisi kautta sitten Ilveksen A-nuorista (nykyisin Ilves U20) NHL-uraansa jahtaamaan P-Amerikkaan lähtenyt Välimäki liittyi viime keskiviikkona joukkueen harjoitusvahvuuteen. Ensimmäisistä hetkistä lähtien ”Juike” on tuntenut olevansa oikeassa paikassa.

– Joukkue on ottanut minut vastaan todella hyvin ja on ollut ilo liittyä mukaan porukkaan. Minulla on tästä hyvä fiilis ja hyvällä mielellä hyppäsin porukkaan mukaan, täällä on kopillinen mukavia jätkiä ja hyvälle on maistunut olla takaisin tutussa Hakametsässä. Minulla on asunto täällä ja on mahtavaa viettää aikaa tutussa ympäristössä pitkästä aikaa, hehkuttaa Välimäki.

– Entuudestaan tuttuja minulle ovat Eemeli Suomi ja Ville Meskanen, joiden kanssa pelasin kokonaisen kauden junioreissa täällä ja lisäksi olen pelannut aiemmin ainakin Joona Ikosen ja Jarkko Parikan kanssa.

Kun puhe kääntyy ensimmäisen viikonlopun puolustajapari Jarkko Parikkaan, on Välimäellä vain hyvää sanottavaa.

– ”Jake” Parikka on hyvä tyyppi kentän ulkopuolella, iloinen ja mukava kaveri. Kaukalossa hän on aivan huippupari itselleni, sillä täydennämme hyvin toisiamme. Hän pelaa jämäkkää hyvää yleispeliä ja varsinkin puolustaa erinomaisesti, jolloin minulle jää enemmän mahdollisuuksia pelata omilla vahvuuksillani, joihin kuuluu hyökkäyksien tukeminen ja vahva kiekollinen pelaaminen, kehuu Välimäki.

Juuso Välimäen avausviikonloppu oli suorastaan häikäisevä ja etenkin kun ottaa huomioon pitkän pelitauon. Välimäki myöntääkin itse yllättyneensä kuullessaan lauantain HIFK-ottelussa kertyneistä lähes 25 peliminuutista.

– Olen ollut pelikunnossa pitkään ja tehnyt paljon töitä ollakseni kunnossa. Kun miettii, että edellisestä pelistäni oli viikkoa vaille 18 kuukautta, on se yksiselitteisesti karmean pitkä aika olla sivussa peleistä, huokaa Välimäki.

– Perjantaina peli meni ruostetta ravistellessa ja kiekkokin vähän poltteli vielä lavassa ja jalat vaativat takaisin pelinomaiseen rasitukseen pääsemistä. Lauantaina pelasin omasta mielestäni jo selvästi paremmin ja pitää muutenkin olla todella tyytyväinen avaukseeni pitkän tauon jälkeen.

Paluu tuttuun ympäristöön ja Ilves-paitaan on ollut Juuso Välimäelle todella mieluinen. Miehen puheessa korostuu ilo olla juuri Ilveksen paidassa, kun poikkeusolosuhteiden vuoksi on ylipäätään mahdollista pelata liigakaukaloissa.

– Onhan se ihan selvää, että en pari vuotta sitten olisi ikinä osannut ajatella tekeväni tässä vaiheessa liigadebyyttini, mutta tämä osoittaa kuinka vaikeaa elämää on ennustaa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tässä vaiheessa tässä yhtälössä voittavat kaikki – pelaaminen Ilveksessä auttaa isosti omaa uraani tässä vaiheessa ja uskon pystyväni antamaan myös Ilvekselle sinä aikana mitä nyt ikinä täällä pelaankin apua metsästää paljon pisteitä. On tietenkin hieno asia, että saan pelata nyt juuri Ilveksessä ja olla mukana tässä ryhmässä, josta tunnen ennalta myös päävalmentaja Jouko Myrrän sekä apuvalmentajat.

Kun katsoi viime viikonloppuna Juuso Välimäen pelaavan oli vaikea uskoa miehen olevan vielä vähän ruosteessa. Onko siis tulevaisuudessa luvassa vielä parempaa?

– Olen kyllä varma, että pystyn parantamaan paljonkin. Pitkän pelitauon jäljiltä pelirohkeus ei vielä ole siellä missä haluan ja kiekolla pelaamiseen pystyn tuomaan paljon lisää. Vaikka pelaankin puolustajana uskon, että pystyn tekemään myös tulosta jatkossa. Luistelukin tulee parantumaan ja uskon, että jo tulevana viikonloppuna putki kulkee nähtyä paremmin, vinkkaa Välimäki.


Juuso Välimäki ja Ilves kohtaavat perjantaina Jukurit kello 18:30, tervetuloa!

TWITTER

Lisää aiheita

14.5.2021 / Uutinen

Kauden 2020-21 Game Worn- ja Game Issued-pelipaitojen huutokauppa

Kauden 2020-2021 keväällä käytettyjen vihreiden sekä keltaisten Game Worn- ja Game Issued-pelipaitojen huutokauppa on alkanut. Huuto.netissä toteutettavan kaupan ensimmäisen myyntierän huutoaika päättyy maanantaina 17.5. klo...

LUE LISÄÄ


12.5.2021 / Uutinen

Santeri Hatakka teki NHL-sopimuksen San Jose Sharksin kanssa

Kahdella viime kaudella Ilveksessä pelannut puolustaja Santeri Hatakka, 20, on tehnyt NHL-sopimuksen San Jose Sharksin kanssa. Keväällä 2019 Ilvekseen siirtynyt puolustaja Santeri Hatakka ja San...

LUE LISÄÄ


12.5.2021 / Uutinen

Ilveksen valmennukseen muutoksia – Jarkko Näppilä liittyy Liiga-joukkueen valmennusryhmään

Ilves vahvistaa Liiga-joukkueensa valmennusryhmää 32-vuotiaalla liikuntatieteiden maisteri Jarkko Näppilällä. Entisen Ilves-kapteenin vastuualueena on yksilöiden kokonaisvaltaisen kehittymisen koordinointi. Keväällä 2021 Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi valmistunut Jarkko...

LUE LISÄÄ