Marko Herckman

Ilves ja Kärpät väänsivät keskiviikkona kolmannen pelin neljännesfinaalisarjassa. Vähämaalisena pysynyt ottelu venyi jälleen jatkoerään. Tällä kertaa Kärpät onnistui ylivoiman turvin viemään 1-2-voiton. Ilves johtaa sarjaa nyt 2-1. Seuraava peli on perjantaina Oulussa.

Kärpät aloittaa vahvasti

Kaksi edellistä peliä hävinnyt Kärpät löi selvästi panoksia kolmannen pelin alkuun ja oli erän avauspuoliskolla Ilvestä vahvempi. Oululaisten piilossa ollut hyökkäyspeli haastoi tällä kertaa Ilvestä agressiivisesti hyökkäyspäästä asti ja kotijoukkueella oli vaikeuksia päästä kontrolloidusti hyökkäyksiin. Kärppien painostus tuotti tulosta kun Ilveksen keskustaan tuli hitaahkon vaihdon aikana tilaa ja Aku Räty laukoi kiekon takanurkkaan ajassa 10.04.

Ilves kuitenkin ärjähti parin minuutin päästä tasoihin. Tällä kertaa Matias Mäntykivelle tuli Jarkko Parikan syötöstä tilaa ja sentteri painoi näyttävällä laukauksella kiekon ohi Joel Blomqvistin. Tasoituksen jälkeen Ilves löi kovan paineen Kärppien päätyyn. Paras paikka tuli Aleksi Elorinteelle, mutta Blomqvist torjui Ilves-pakin laukauksen.

Pelin ensimmäinen erikoistilanne tuli ajassa 15.15 kun Dominik Masin lähti koukkaamisjäähylle. Kärppien ylivoima pyöri vaarallisesti, mutta Ilveksen alivoima blokkasi uhrautuvasti ja erässä 10 kertaa torjunut Marek Langhamer torjui loput. Alivoiman jälkeen Ilves sai luotua vielä yhden maalipaikan kun Leo Lööf ja Henrik Haapala pelasivat taitavilla syötöillä kiekon Petri Kontiolalle. Konkarisentterin laukaus pysähtyi Blomqvistin patjaan ja erätauolle lähdettiin lukemista 1-1.

Vauhti kiihtyy toisessa erässä

Ilves pääsi toisen erän alussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle kun Kärpillä oli liikaa pelaajia kentällä. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta antoi koko erällä suuntaa, sillä Ilves oli toisessa erässä hallitsevampi osapuoli. Kärpät puolusti kuitenkin keskustaa tiiviisti ja Ilveksen paikat tulivat parhaan maalintekosektorin ulkopuolelta.

Kärppien paikat toisessa erässä tulivat vastahyökkäyksistä. Marek Langhamer kuitenkin torjui mm. Julius Junttilan läpiajon ja Saku Mäenalasen huipputontin. Toinen erä oli kaikkineen erittäin nopeaa ja viihdyttävää jääkiekkoa, mutta maaleja ei kumpikaan joukkue saanut aikaiseksi.

Kärpät voittaa jatkoerässä

Ilvekselle tuli kokoonpanoon vajausta kun Petri Kontiola tippui toisessa erässä kokoonpanosta taklauksen jälkeisen ilmalennon jälkeen. Ilves joutui sekoittamaan ketjuja läpi erän ja se myös näkyi ketjujen kemioissa. Kärpät löysi päätöserään saman vaihteen joka sillä oli ottelun alussa ja sai useammankin pitkän hyökkäyksen Ilveksen päätyyn. Ilves kuitenkin taisteli agressiivisesti ja kymmenen torjuntaa napannut Marek Langhamer rauhoitti eleettömyydellään.

Ilveksen hyökkäyspelin käynnistely pitkiksi venyiden vaihtojen jälkeen oli haasteellista ja maalintekopaikat jäivät vähiin. Paras niistä tuli Joonas Odenille Marko Anttilan reboundista, mutta hyökkääjän laukaus viuhui ohi maalin. Kärpätkään ei painostuksesta huolimatta maalinteossa onnistunut ja ottelusarja venyi toisessa peräkkäisessä ottelussa jatkoerään.

Jatkoerässä Ilves joutui tukalaan tilanteeseen kun ensin Tuomas Salmelalle tuomittiin kiinnipitämisjäähy ja sen päätyttyä Leo Lööfille videotarkistuksen jälkeen 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Ilves selvitti vielä Lööfin ensimmäisen kakkosen, mutta jälkimmäisen aikana Juhamatti Aaltonen onnistui ampumaan kiekon etuylänurkkaan ajassa 67.26 ja Kärpät nappasi 1-2-voiton.