1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Nappaako Ilves keskiviikkona jo kolmannen kiinnityksen semifinaalipaikkaan?

Nappaako Ilves keskiviikkona jo kolmannen kiinnityksen semifinaalipaikkaan?

Ilves.com
Ilves KE 30.3. klo 18:30 Kärpät

Ilves kohtaa keskiviikkona neljännesfinaalien kolmannessa ottelussa Nokia Arenalla Kärpät. Kaksi ensimmäistä kohtaamista voittanut Ilves saa tuekseen ison kotiyleisön, kantaako se Ilveksen kolmanteen perättäiseen voittoon?

Neljännesfinaalien tilanne Ilves 2 – Kärpät 0

Semifinaaleihin pääsemiseen vaaditaan neljä voittoa, joten kolmas kiinnitys laittaisi Kärpät pelaamaan ”veitsi kurkulla”.

Ilves on ollut etenkin hyökkäyspelaamisessa edellä molemmissa kahdessa aiemmassa kohtaamisessa. Molempia aiempia kohtaamisia on kuvastanut myös selkeä ero pelinopeudessa, joka on tuonut Ilvekselle ylivoimamahdollisuuksia selvästi passiivista Kärppä-joukkuetta enemmän (11-2). Näistä tilaisuuksista Ilves on käyttänyt kaksi, joista syntyivät ensimmäisen ottelun 4-0 maali ja eilinen jatkoaikamaali.

Yksi huomionarvoinen asia joka erottaa myös joukkueita on peluutus. Ilveksellä yksikään pelaaja ei ole pelannut kummassakaan ottelussa yli kahtakymmentä minuuttia ja keskiarvoisesti kahdeksantoisataminuuttia on ylittänyt ainoastaan neljä pelaajaa (Dominik Masin 18:30, Henrik Haapala 18:21, Simon Johansson 18:16 ja Petri Kontiola 18:15). Vastaavasti Kärpillä avainpelaajia kuormitetaan selvästi enemmän (David Sklenicka 23:32, Atte Ohtamaa 21:27, Ludwig Byström 21:08 ja hyökkääjistä eniten pelanneet Saku Mäenalanen 18:22 ja Mika Pyörälä 18:00.)

Maalivahdeista tasaisen hyvin pelanneen Marek Langhamerin torjuntaprosentti on 95,35%, eilen hyvin pelanneen Kärppien Joel Blomqvistin torjuntaprosentti on 92,68% ja ensimmäisessä ottelussa vaihdetun Stanislav Galimovin torjuntaprosentti on kaamea 57,14%. Onkin mielenkiintoista nähdä miten joukkueiden maalivahtivalinnat osuvat keskiviikkona.

Otteluun odotetaan Ilveksen pudotuspelitaipaleen uutta ennätysyleisöä, joten nyt kaikki liikkeelle kannustamaan Ilves voittoon huipputärkeässä kamppailussa!

Osta lippu


Ottelutapahtuma: Tapahtuman ovet aukeavat 1,5h tuntia ennen ottelun alkua kello 17:00. Ottelun alkushow alkaa kello 18:15. Saavuthan ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi. Lue lisää Nokia Arenan ravintolapalveluista ja saapumisesta.

Pregame- ja aftergame: Original Long Drink Barin happy hour kello 17:00-18:00. Pregame-tapahtuma alkaa noin kello 17:30, jossa haastateltavana on Ilves-pelaaja #15 Santeri Virtanen. Tapahtumassa järjestetään myös avausmaaliveikkaus, jonka palkintona on #23 Aleksi Elorinteen maila nimikirjoituksella. Aftergame-tapahtumassa ottelun jälkeen on luvassa pelaajahaastattelu.

Kannattajatuotteet:
Ilves-Kauppa areenan katutasossa palvelee koko ottelutapahtuman ajan. Ottelun aikana katsomotasolla palvelee myös pienempi Ilves-Kauppa sekä myyntikärryjä.

Ottelulipulla veloituksetta Nokia Arenalle: Nyssen kyytiin jääkiekko-ottelulipulla


Pelaajakommentit, Henrik Haapala
Haastattelu: Vesa Suonsyrjä

Tavoitin Henrik Haapalan tiistai-iltapäivällä. Hyväntuulinen ”Henkka” vastaili kysymyksiin iloisella mielellä kauden tärkeimpien pelien ollessa käynnissä.

Tässä on nyt kaksi voitokasta ottelua takana, missä nyt mennään ajatellen koko ottelusarjaa?

– Ollaan hyvissä asemissa tietenkin, mutta olen muuallakin sanonut että kahden voiton jälkeen pelit vasta alkavat. Huomenna on sarjan isoin peli edessä ja Kärpillä alkaa olemaan pakkovoiton paikka, joten täysillä pitää mennä niin kuin tietenkin loppukaudesta jokaisessa pelissä. Keskittymisen näkee kyllä voittopelien jälkeen kopissakin, sillä ei siellä kukaan kuvittele voitetun vielä mitään.

– Meidän täytyy pitää maltti mukana ja keskittyä yhteen otteluun kerrallaan, painottaa Haapala.

Kun mietitään näitä kahta ensimmäistä kohtaamista niin missä osa-alueilla voidaan vielä parantaa?

– Mielestäni olemme pelanneet kaksi vahvaa ottelua, joista Oulussa saatiin sellainen taistelupelin jälkeinen tärkeä voitto. Kaikessa on aina varaa parantaa, mutta pitää myös olla tyytyväisiä siihen tasoon mitä olemme kahdessa ensimmäisessä pelissä näyttäneet. Jatkossakin uskon, että saamme sitä mitä ansaitsemme omalla esityksellämme, erikoistilannepelaamiseen lisää tehoja haluava Haapala puntaroi.

Kuva: Anssi Takala, Ilves.com

Sinulla on pitkästä tauosta huolimatta putki kulkenut ja tulosta tullut. Oletko ollut tyytyväinen omaan tasoosi toistaiseksi?

– Onhan se mukavaa huomata pystyvänsä auttamaan joukkuetta ja välillä päästä myös tulostaululle. Tuplapelit ovat olleet raskaita, mutta olen päättänyt saada koko ajan jalat liikkeelle etten erotu meidän hienosti luistelevasta porukasta ja näytä tyhmälle, nauraa Haapala.

– Pääsin harjoittelemaan Jokereiden kanssa laadukkaasti alkuvuodesta ja siitä on ollut nyt iso hyöty, vaikka tosipelit ovatkin ihan oma maailmansa, kun joukkueet ovat vetäneet pitkän kauden ja ovat nyt kaikki hyvässä iskussa.

Huomiselle odotetaan jälleen isoa yleisömäärää, kun ennakkomyynti on kiihtynyt Oulusta haetun voiton jälkeen. Kuinka iso apu äänekäs kotiyleisö on joukkueelle?

– No ensimmäisessä ottelussa noin kolmen maalin verran, kuittaa Haapala.

– Uskon, että meille kaikille ei ole vielä edes uponnut tämän etuoikeuden ainutlaatuisuus. Tässä on pelattu lähes kaksi vuotta tyhjille katsomoille ja nyt meidän kannattajat luovat sellaisen hurmoksen, että oikein näin peliä edeltävänä päivänä odotan päästä pelaamaan.

– Sitä tunnetta kun seisotaan koppikäytävällä jonossa juuri ennen jäälle tuloa on vaikea kuvailla. Kylmät väreet menevät kun näkee ja kuulee sen meidän puolella olevan yleisömeren pauhun. Se velvoittaa meidät pelaamaan hyvin ja on valtava voimavara meille, josta pitää saada kaikki irti pelien jatkuessa, Haapala hehkuttaa.


Lue lisää

Raportti, 2. neljännesfinaali: Ilves upeaan jatkoaikavoittoon Raksilassa
Raportti, 1. neljännesfinaali: Ilves kyykyytti Kärppiä neljännesfinaaleiden ensimmäisessä kohtaamisessa
Kolumni: ”ETTEEN-TAAKSE, Oulu ja minä”

Daniel Gazda: ”Haaveeni toteutuu Ilveksessä”
Kärppien vuoro voittaa jatkoerässä
UUTISET