Otteluennakko

Karvaasta tappiosta sisuuntunut Ilves tasoittamaan sarjaa Hakametsässä

Ilves oli eilen lähellä jääkiekkokevään suurinta jymypaukkua, kun pudotuspeleihin ylivoimaisena ennakkosuosikkina lähtenyt Kärpät joutui ahertamaan takaa-ajajana lähes koko ottelun. Viimeisen minuutin tasoitus sekä jatkoaikaosuma pitivät kotiedun kuitenkin lopulta oululaisilla numeroin 4-3. Saako Ilves käännettyä pettymyksen vielä voimavaraksi ja tasoitettua sarjan lauantai-iltana Hakametsässä?

Riittävätkö puhti ja hurmos?

Vaikka ennakkoasetelmien perusteella Ilves lähti pahasti altavastaajana perjantain kohtaamiseen, lopputulos oli tamperelaisille pettymys. Tupsukorvat saivat hallittua peliä ja luotua tukun vaarallisia paikkoja läpi ottelun. Kärpät oli suurimman osan ajasta pahasti purjeessa, mistä osasyy toki saattoi olla pudotuspelien ensimmäisen kierroksen huilaamisesta johtuneessa pelitauossa.

Ilves sai perjantaina paljon riemunaiheita. Tärkein tieto nuorelle tupsukorvalaumalle oli eittämättä tieto siitä, että mestarisuosikki Kärpät on horjutettavissa. Lisäksi ennakkoon huolta aiheuttanut tehottomuus Arttu Ruotsalaisen tähdittämän ykkösvitjan takana osoitti merkkejä paremmasta. Erityisesti perjantaina illan avausmaalin iskenyt Mike Halmo oli läpi illan terävänä, eikä Juho Liuksialan uran ensimmäinen osuma Liigan pudotuspeleissä olisi voinut tulla tamperelaisittain parempaan osoitteeseen.

Tamperelaisten kannalta merkittävin parannuskohde lauantaille on läpi kauden takunneessa ylivoimassa. Ilves pääsi yrittämään osumia peräti kuuden kaksiminuuttisen ajan, mutta maaliverkot jäivät heiluttamatta. Tosin erityisesti päätöserässä Joona Ikonen sohi kahdesti kiekosta ohi avopaikassa, joten maalihanojen aukeaminen ei vaadi pientä onnenkantamoista enempää.

Ilveksen suurin huolenaihe on mahdollisessa väsymyksessä, eikä avausottelun venyminen jatkoajalle edesauta asiaa. Lauantain ottelu on tamperelaisille jo viides matsi viime lauantain jälkeen. Neljännesfinaalien avausottelussa erityisesti Ruotsalaisen vitja oli jälleen koetuksella, kun sekä ykkössentteri että vieressä viilettävä kapteeni Eemeli Suomi kellottivat lähes 30 minuutin peliajan.

Pysyvätkö oululaiset Ilveksen vauhdissa?

Oululaiset selvisivät perjantaista lopulta säikähdyksellä, mutta samalla Kärpät sai rutkasti aihetta pohdinnalle. Vaikka tähtisikermän yli viikon huilitauko näkyi kaukalossa pelituntuman puutteena, tamperelaisten vikkelä jalka sekä hurmoshenkinen pelaaminen piti kotijoukkueen vaikeuksissa.

Kärppien nimivahvan kokoonpanon kohdalla erityisesti vanhempi kaarti oli nopean Ilveksen kanssa purjeessa. Lasse Kukkonen ihasteli paraatipaikalta tamperelaisten toista ja kolmatta maalia, minkä lisäksi myös ylivoimalla osunut Shaun Heshka oli hetkittäin pahoissa vaikeuksissa. Samalla kuitenkin erityisesti ykkösvitjan ohella kärkipuolustaja Jani Hakanpää loisti läpi ottelun.

Mikko Mannerin suojattien tärkein oppi perjantailta painottuu kärsivällisyyteen ja hermokontrolliin. Vaikka avausottelun muutamista vihellyksistä sekä viheltämättä jääneistä tilanteista voi aiheestakin jossitella, kuuden jäähyn ottelu lauantaina takaa ennakkosuosikille äärimmäisen vaikean iltapuhteen. Samalla lisänapsu vauhtia tekee Ilveksen urakasta vaikeamman, mikä tarkoittaa useampaa ylivoimamahdollisuutta. Avausottelussa ylivoimalle päässyt Kärpät oli vaarallisen aktiivinen, vaikka osumia kertyi neljästä yrityksestä ainoastaan yksi.

Siivittääkö Hakametsän kannustus Ilveksen sarjaan mukaan?

Neljännesfinaalien toinen kohtaaminen on merkittävässä ja kenties jopa ratkaisevassa roolissa. Ilves osoitti runkosarjan neljän ottelun tavoin, että sen vauhti ja energia ovat myrkkyä Kärpille, mutta samalla voittosarake näyttää tältä kaudelta yhä nollaa. Sarjan tasoitus lauantaina puhaltaisi tupsukorviin uutta uskoa ja henkeä, mutta samalla tappio tietäisi auttamatta vaikeuksia.

Ratkaisevassa roolissa ovat illan ottelussa maalivahtien ohella Ilveksen vireys sekä Kärppien rutiini. Perjantaina tamperelaisten maalia vartioinut Lukas Dostal nappasi niskalenkin virkaveli Veini Vehviläisestä, ja tsekkimolarin on kyettävä napsimaan kiekkoja räpylään koko sarjan ajan, jos Ilves mielii ottelusarjasta jatkoon.

Samalla Ilveksen on kyettävä säilyttämään hurmos läpi ottelun. Perjantain lopullinen ratkaisu nähtiin varsinaisen peliajan lopussa, kun kokeneen ja voittamaan tottuneen oululaisjoukkueen rutiini osoittautui liian väkeväksi. Ilveksen on kyettävä pitämään pelihuumori huipussaan ja liike mukana läpi ottelun, eikä pieniinkään paniikkihetkiin ole varaa, mikäli ottelusarjan tasoituksesta halutaan haaveilla. Hakametsän kotiyleisö tuonee kuitenkin lisävirtaa tamperelaisiin, ja luvassa on kauden aikaisempien otteluiden tapaan tiukka vääntö.


2. neljännesfinaali Ilves-Kärpät Hakametsässä lauantaina 23.3. klo 17.00!
EDELLISET OTTELUT
AJANKOHTA KOTI VIERAS TULOS SARJA YLEISÖ

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#48 ANTONEN
3
MAALIA

SYÖTÖT
#72 MACCELLI
3
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#48 ANTONEN
5
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#48 ANTONEN
+1
+ / -

RANGAISTUKSET
#50 VAINIONPÄÄ
6
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O V T H TM PM P
1 Tappara 5 4 0 0 22 9 14
2 Kärpät 5 3 0 0 15 8 13
3 Ässät 4 3 0 1 8 8 9
4 Pelicans 4 2 0 0 11 7 9
5 Jukurit 5 2 0 1 13 12 8
6 HIFK 5 2 0 2 13 14 8
7 HPK 5 2 0 2 15 15 7
8 KooKoo 5 2 0 3 13 16 6
9 SaiPa 5 2 0 3 13 16 6
10 KalPa 4 1 0 2 9 7 5
11 Lukko 4 1 0 2 8 9 5
12 JYP 5 1 0 2 13 19 5
13 TPS 3 1 0 1 7 8 4
14 Sport 4 1 0 3 10 13 3
15 Ilves 5 0 0 5 10 19 0

Lisää aiheita

22.9.2019 / Uutinen

Arttu Ruotsalainen liittyy Ilveksen joukkueeseen

Viime kaudella Ilveksen pistepörssin voittanut ja toukokuussa NHL-seura Buffalo Sabresin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen tehnyt keskushyökkääjä Arttu Ruotsalainen, 21, palaa Ilvekseen kaudeksi 2019-2020. Kaksi edellistä kautta...

LUE LISÄÄ


21.9.2019 / Otteluraportti

Aittokallio muurina Ilveksen edessä – tupsukorvien vaikeuksille jatkoa

Neljän ottelun tappioputkessa kärvistellyt Ilves tavoitteli kauden avauspisteitään Porista. Juhlailta ei kuitenkaan tuonut helpotusta tupsukorvien hankalaan jaksoon, sillä Ässät oli lopulta parempi numeroin 3-1. Jäädytysseremonia...

LUE LISÄÄ


21.9.2019 / Otteluennakko

Hämmentääkö Ilves pataa Porissa?

Perjantaina Hakametsässä ryhdikkään peliesityksen jälkeen Kärpille taipunut Ilves pelaa viikon kolmannen ottelunsa tänään Porissa. Ennen ottelua Ässät kunnioittaa ensimmäisen mestarikapteeninsa Raimo Kilpiön, 83, pelaajauraa jäädyttämällä...

LUE LISÄÄ


20.9.2019 / Otteluraportti

Kärpät jatkoi erinomaisesti pelanneen Ilveksen alakuloista alkukautta

Kautensa kolmella tappiolla aloittanut Ilves lähti tavoittelemaan ensimmäisiä pisteitään Hakametsässä Kärppien isäntänä. Erinomaisesti taistelleet tamperelaiset eivät saaneet hallinnastaan huolimatta palkintoa, vaan oululaiset nappasivat täyden pistepotin...

LUE LISÄÄ