Olli Mustonen
Kärpät TI 5.4. klo 18:30 Ilves

Ilveksen ja Kärppien välinen lähes eeppiseksi muodostunut neljännesfinaalisarja sai yhä legendaarisempia piirteitä maanantai-iltana, kun kuudes ottelu keskeytettiin avauserän puolivälissä.

Eräs Kärppien kannattaja kommentoi, että pettänyt kohta kaukalosta oli varmaankin koko Oulun ainoa paikka, jossa ei ole jäätä.

“Aluksi tuollainen force majeure -tilanne aiheuttaa hölmistyneen epätietoisuuden siitä, miten jatketaan”, kommentoi päävalmentaja Jouko Myrrä. “Odottelu on ilkeintä, kun ilmoitetaan että tunnin päästä jatketaan. Kamat pois, puoleksi tunniksi rentoutuminen, huilausta, sitten uudelleen lämpö päälle ja valmistamaan kroppaa peliin. Eihän tämä optimaalinen tilanne ole huippu-urheiluun – mutta koko kauden teemamme on ollut, että sopeutujat selviytyvät!”

“Ei siinä sen suurempaa draamaa ollut”, varakapteeni Marko Anttila toteaa tilanteesta, joka oli molemmille joukkueille sama. “Fanien kannalta harmittaa. Heitä oli paljon paikalla.”

Sellaista vaihtoehtoa ei ollut, että yhdenkään pelaajan terveys ja koko ura olisi vaarannettu. Myöskään useamman tunnin jään kunnostustauko ei olisi ollut kenenkään kannalta mahdollinen.

Joukkueenjohtaja Timo Peltomaan tehtäväksi jäi alkaa järjestää majoituksia muillekin kuin pelaajille sekä kuljetuksia, ruokailua ja muita käytännön asioita. Kärpät järjesti aamujään Ilvekselle.

“Junnut olivat ennen meitä jäällä koeponnistamassa ja se oli hyvä, sillä jää muuttuu sitkeämmäksi, kun siinä on luisteltu”, Peltsi kertoo. “Jää toimi, ja Kärpät tuli sinne meidän jälkeen.”

“Jää oli kuin ennen vanhaan Oulussa”, Myrrä virnistelee.

Osa joukkueesta oli jäällä, ja osa valmistautui iltaan jumppaamalla.

“Aika rennosti jätkät ovat ottaneet”, Peltomaa jatkaa. “Ovat pelailleet korttia ja kuluttaneet aikaa. Playoffien pelipäivinä tulee luppoaikaa. Jos joku pelaaja ei nuku päikkäreitä, päivästä tulee pitkä.”

Illalla on jälleen kerran edessä kauden tärkein peli. Kärpät johtaa 1–0. Maanantain ottelu alkoi vahvasti, minkä jälkeen Kärpät onnistui hyödyntämään ylivoimapelinsä Ilvestä tehokkaammin.

“Luotamme omaan tekemiseen ja aktiivisuuteen”, Anttila linjaa. “Meillä oli hyvä kiekollinen hallinta alussa, ja sitä pitää jatkaa. Tykätään pelata kiekolla, antaa Kärpille painetta ja sitä kautta saada heidät vaikeuksiin. Tietenkin on puolustettava hyvin, ja maalintekosektoriin pitää päästä paremmin.”

“Pitää ehdottomasti löytää ilme, raikkaus ja taklauspelaaminen heti alusta”, Jouko Myrrä sanoo. “Ei kommervenkkejä, vaan vähemmän miettimistä ja ihan perusjuttujen tekemistä. Liike, tunne ja sydän, ja pitää luottaa siihen, että sillä tavoin 50 minuutin jälkeen on se tilanne, joka ansaitaan!”

Takatalvi on saapunut, mutta kun sen yli mennään, keltavihreästä keväästä tulee pitkä.

Kiekko putoaa Raksilassa jäähän kello 18:30.

Osasto 41 sytyttää hurmoksen sekä koti- että vieraskentillä
Kärpät venytti ratkaisun Tampereelle
UUTISET