Ilves.com
KalPa LA 9.1. klo 17:00 Ilves

Ilves on matkustanut tänään aamupalaverin jälkeen Kuopioon, jossa se kohtaa kotijoukkueena pelaavan KalPan. Hyvin liikkuvien joukkueiden kohtaamisesta voi hyvällä syyllä odottaa viihdyttävää ottelua.

KalPan alkukauden lento on taittunut

Kauden seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan peräti kuusi varsinaisella peliajalla voittanut KalPa on ollut heikommassa tuloskunnossa viime aikoina sillä viimeiset kymmenen ottelua ovat tuoneet ainoastaan kaksi voittoa varsinaisella peliajalla.

Ilves kamppailuun KalPa lähtee kahden maalin tappion rasittamana, sillä sen edelliset ottelut KalPa-SaiPa ja Jukurit-KalPa päättyivät 3-2 tappioihin. Kotijoukkuetta rasittaa myös kultakypärä Miikka Pitkäsen loukkaantuminen, joka pitää miehen sivussa jopa kaksi kuukautta.

Kahdeksannelta sijalta otteluun lähtevän kotijoukkueen kultakypärää kantaa Aleksi Klemetti 13 tehopisteellään. Joukkueen paras maalintekijä on ex-Ilves, ikitaistelija Kai Kantola.

Ilves käy neljällä sylinterillä

Ilveksellä tehokkuus on jakautunut eri kentällisiin ja joukkue ei ole ollut minkään yksittäisen ketjun kannattelema. Ykkösketjun kärkenä Eemeli Suomi 23 tehopisteellä, Kakkosketjussa Matias Maccellilla 19 tehopistettä, Kolmosketjussa Joose Antosella 17 tehopistettä ja Nelosketjussa koko kolmikolla 9-10 tehopistettä.

Ilves lähtee otteluun täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin eilisessä voitto-ottelussa Porin Ässiä vastaan. Jäähyrikkaassa ottelussa peliaika jakautui poikkeuksellisesti ja puolustuksen sotureista Tuomas Salmela (23.37) ja Nikolas Matinpalo (19.32) pelasivat isot minuutit.

4-2 numeroihin päättyneessä eilisessä Ässät-kamppailussa ilahduttavaa oli Matias Myttysen johtaman ykkösketjun parantunut pelaaminen. Myttynen suorastaan dominoi avausympyrässä (68,4%) ja sai kaksi syöttöpistettä.

Ilveksen poissaolot ja alustavat toipumisajat 9.1.2020

Joona Ikonen, Tammikuu 2021
Niko Peltola, Helmikuu 2021
Joni Ikonen, Tammi-Helmikuu 2021
Santeri Airola, Tammikuu 2021
Taavi Vartiainen, toistaiseksi
Santeri Hatakka, karanteeni
Roby Järventie, karanteeni

Ilves beats Ässät
Nihkeä lauantai-ilta Kuopiossa
UUTISET