Kontiolan viimeinen runkosarjapeli valssatiin voitokkaasti

Gil Haggai

Nokia Arenan lauantai-illan panoksena Ilveksen yhden kauden piste-ennätys.

Ilves tehokkaana

Ottelu alkoi tunnustellen ja molemmat joukkueet puolustivat tarkasti. Erän edetessä peli kuitenkin avautui ja kauaa ei tarvinnut odottaa We are the kingsin kuulemista.

Ajassa 4:49 Dominik Masin sai loistosyötön Matias Mäntykiveltä viivalle ja ajoi röyhkeästi kohti maalia. Laukaisuyritys ajautui Eetu Tuulolalle, jonka tulikuuma vire sai jatkoa maalin muodossa, kun hän ohjasi kiekon maaliin.

Tämän jälkeen myös HPK sai muutamia paikkoja käännettyään peliä nopeasti, mutta Ilves-vahti Jakub Malek torjui yritykset varmin ottein.

Ajassa 14:59 kotijoukkue pääsi jälleen hurraamaan. Tommi Tikka otti HPK:n päädyssä puhtaan 100-0 voiton aloituksessa ja pelasi kiekon taakse. Filip Westerlundin siniviivalta lähettämä rannelaukaus upposi HPK maaliin, joten lukemat jumbotronilla muuttuivat kotijoukkueen 2-0 johtoon.

Erän lopussa HPK sai ajoittain pyöritettyä peliä Ilveksen päädyssä, mutta maalia ei syntynyt, joten erätauolle mennään Ilveksen kahden maalin johdossa.

HPK kaventaa tasaisessa toisessa erässä

Toinen erä lähti jälleen hieman tunnustellen käyntiin, eikä varsinaisia maalintekopaikkoja nähty.

Kun erää oli pelattu viisi minuuttia, pääsee vieraiden Michael Joly kuitenkin hyvään vetopaikkaan B-pisteen kaarelle, mutta Ilves selviää säikähdyksellä, sillä veto osuu tolppaan.

Hetken päästä Ilves on lähellä maalintekoa, kun Greg Moro pelaa kiekon keskelle Balázs Sebokille, joka pääsee melkein läpi. Tilanne kuivuu kuitenkin kasaan, kun HPK:n Petteri Nikkilä antaa koukkua sen verran, ettei Sebok pääse vetämään. Ajassa 26:41 Nikkilä passitetaan jäähylle, joten seuraa Ilves-ylivoima.

Ylivoima pyöri näyttävästi, mutta tuloksetta. Les Lancaster pääsee muutaman kerran laukomaan viivalta, mutta Ilves-puolustajien piste-ennätys ei tässä vaiheessa kaunistu enempää.

Seuraavaksi on vuorossa Ilves-jäähy, kun Tommi Tikka saa jäähyn kiinnipitämisestä. Alle minuutti tästä ja vierasjoukkue kaventaa kun kiekko pomppii hieman onnekkaasti HPK-pelaajan jalasta maaliin ajassa 38:29.

Kolmannessa HPK punnertaa tasoihin.

Kolmas erä alkaa Ilveksen kannalta vaikealla tavalla, kun kolmatta erää on pelattu minuutti, niin Ilveksen Sebok saa jäähyn kampituksesta. HPK saa pyöritettyä näyttävästi ylivoimapeliään, mutta kotijoukkue pääsee pälkähästä Ilveksen pakkien siivotessa tehokkaasti maalinedustan.

Vierailijat ovat kuitenkin päättäneet, että kotijoukkue ei helpolla pääse ja painavatkin jäähyn jälkeen päälle kovaa. Ajassa 47:54 Arttu Pelli lähettää kiekon kohti Ilves maalia ja Antti Pihlström saa mailansa väliin ohjaten kiekon Ilves maaliin.

Ilveksellä on vielä neljä minuuttia ennen täyttä aikaa mahdollisuus ratkaista peli, kun Aku Räty pääsee nokikkain HPK maalivahti Lebedeffin kanssa, mutta Lebedeff kuitenkin torjuu yrityksen.

Ajassa 58:09 HPK saa vielä mahdollisuuden ratkaista pelin varsinaisella peliajalla, kun Greg Moro saa jäähyn kampituksesta. Vieraat ottavat maalivahdin pois ja yrittävät kuudella neljää vastaan tasoitusta, mutta turhaan. Edessä on jatkoaika.

Räty ratkaisee Ilvekselle kaksi pistettä.

Jatkoajan aluksi mennään melko kovaa päästä päähän, kunnes ajassa 61:19 Aku Räty huudattaa kotiyleisöä. Henrik Haapala pelaa kiekon Jarkko Parikalle, jolloin Ilves pääsee kahdella yhtä vastaan hyökkäämään. Parikka antaa nappisyötön Rädylle, joka laukoo suoraan syötöstä kiekon HPK maaliin.