3. Kiihkeä paikallinen päättyi Tapparan voittoon

Kiihkeä paikallinen päättyi Tapparan voittoon

Marko Herckman

Nokia Arenan perjantai-illan paikalliskamppailussa panoksena oli runkosarjan voitto. Tappara oli lopulta vahvempi lukemin 5-3-ja vei runkosarjan nimiinsä. Ilveksellä on ennen playoffeja jäljellä vielä yksi kotiottelu, kun HPK saapuu huomenna vieraaksi Tampereelle.

Kovalla intensiteetillä avauserään

Peli alkoi arvonsa mukaisella sähäkkyydellä. Pelikatkoja ei avauserässä liiemmin nähty, mutta vauhtia, intensiteettiä ja kaksinkamppailuita sitäkin enemmän. Tappara oli pienen pykälän edellä erän alkupuolella, kun taas Ilves prässäsi korkealla karvauksella haastetta toisella puoliskolla. Erän ainoa maali nähtiin jo neljän minuutin pelin jälkeen, kun Jonathan Davidson ampui Tapparan nopean pelin kääntämisen jälkeen ranteella lukemiksi 1-0.

Kaksinkamppailuita riitti avauserässä. Samu Bau yrittää irtautua Tapparan Ben Thomasista. Kuva: Jimi Soinila, Ilves.com

Lancasterille seuraennätys

Joona Ikonen joutui ensimmäisen erän loppusekunneilla jäähyaitioon ja Tappara pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla. Kirvesrinnat käyttikin tilanteen välittömästi hyväkseen kun Niko Ojamäki pääsi iskemään takatolpalta 2-0-ajassa 21.35. Ilves onnistui vihdoin erän puolivälin jälkeen maalinteossa, kun Henrik Haapala sutaisi Christian Heljangon taakse jääneen kiekon verkkoon ajassa 32.32. Maalin yhdessä Joona Ikosen kanssa syöttänyt Les Lancaster teki samalla Ilveksen puolustajien yhden kauden piste-ennätyksen.

Muuten erä noudatti enimmäkseen kaavaa, jossa Ilves yritti pitkillä avauksilla murtautua Tapparan alueelle, mutta kirvesrintojen keskialueen trap pysäytti yritykset. Tappara sai välillä myös vaarallisen oloisia vastahyökkäyksiä ja yksi niistä tuotti tulosta, kun toisesta aallosta löytynyt puolustaja Maksim Matushkin laittoi reilut pari minuuttia ennen erän päätöstä lukemiksi 3-1.

Les Lancaster takoi tehot ja teki Ilveksen uuden seuraennätyksen yhden kauden tehokkaimpana puolustajana. Lancasterilla on nyt kasassa tehot 13+34=47. Aikaisempaa ennätystä jakoivat Allan Measures, Markus Seikola ja Cory Murphy. Kuva: Jimi Soinila, Ilves.com

Maalikimara päättyy Tapparan voittoon

Molemmat joukkueet saivat erän alkuun ylivoimaa. Jonathan Davidsson sai toisen erän lopulla koukkaamisjäähyn, mutta Ilveksen ylivoima jäi piippuun. Ilveksen Greg Moro oli seuraava istuja ja Tappara jatkoi murhaavan tehokasta ylivoimaa. Ilveksen purku epäonnistui ja Mikael Seppälä pääsi iskemään vapaasti takakulmalta lukemiksi jo 4-1-ajassa 44.28. Ilves iski kuitenkin jo vajaan minuutin päästä, kun Les Lancasterin laukaus kimpoili Tapparan puolustuksesta maaliin.

Ilves sai kavennuksesta uutta virtaa, mutta Waltteri Merelä katkaisi sen iskemällä 5-2-ajassa 47.49. Seuraavassa vaihdossa Geoff Platt taklasi Otto Latvalaa jalkoihin ja Ilves pääsi ylivoimalle. Eetu Päkkilä onnistui kaventamaan ylivoimalla Les Lancasterin ja Marek Langhamerin syötöistä lukemiksi 5-3. Pelin viimeinen kymppi oli Ilvekseltä ottelun parasta ja petopaidat saivat luotua montakin maalintekopaikkaa. Viimeistely ei kuitenkaan onnistunut ja Tappara vei voiton lukemin 5-3.

Ottelun ratkaisut:

Ilveksellä oli pitkään vaikeuksia murtautua Tapparan vahvan keskialueen pelaamisen taakse. Omalla alueella tuli liikaa virheitä, joista Tappara pääsi rokottamaan.

Ilveksen parhaat:

Les Lancaster tehoili 1+2 ja oli jokaisessa Ilveksen maalissa mukana.

Tappara onnistui pitämään Ilveksen paremmin pihdeissään runkosarjan viimeisessä paikallispelissä. Voitot menivät runkosarjassa tasan 3-3. Kuva: Jimi Soinila, Ilves.com