Ilves-Hockey Oy

Aku Räty tehopörssin ja Keinonen-palkinnon voittaja

Liigan runkosarjan tehopörssin voittaja palkitaan Matti Keinonen -palkinnolla. Tällä kaudella plusmiinustilaston ykkönen oli Ilveksen Aku Räty.

Räty, 21, pelaa ensimmäistä kauttaan Ilveksessä. Runkosarja oli Rädylle menestyksekäs, sillä hän murskasi viimekautisen yhden kauden piste-ennätyksensä 20 pisteellä ja kirjasi loppulukemat 18+24=42. Ilveksen maalipörssissä Räty sijoittui toiseksi.

Tehopörssissä Räty nousi Keinonen-palkinnon voittokamppailuun mainion kevätkautensa ansiosta. Tammi–maaliskuun 24 ottelussaan hän kirjasi 19 plusmaalia ja oli kentällä vain viidesti, kun Ilveksen vastustaja onnistui maalinteossa tasakentällisin.
Rädyn plusmiinuserotus, +26 (41-15), on Ilveksen seurahistorian paras sitten kauden 1989–90. Ilves-pelaajista Keinonen-palkinnon ovat voittaneet aiemmin Risto Jalo ja Mika Nieminen.

Myös muut Ilves-pelaajat menestyivät runkosarjan tehopörssissä mainiosti puolustajien johdolla: Jarkko Parikka oli tilaston kakkonen (+24), Leo Lööf neljäs (+22) ja puolustajien pistepörssin voittanut Les Lancaster seitsemäs (+20).

Hopealuistin-palkinto Ilvekselle

Hopealuistin on jääkiekon Liigan vuosittain myöntämä tunnustuspalkinto Liigan runkosarjan parhaalle erikoistilannejoukkueelle. Hopealuistin-palkinnon saa joukkue, jonka tehtyjen ja päästettyjen erikoistilannemaalien erotus on paras. Vuonna 2023 Hopealuistin-palkinnon voitti Tampereen Ilves.

Liigan runkosarjapalkintojen voittajat 2023

Veikkauksen Vedonlyönnin Kultainen kypärä
Michael Joly, HPK

Alumnien tähtipelaaja
Artjom Zagidulin, Lukko

Hopealuistin // paras erikoistilannejoukkue
Ilves

Matti Keinonen -palkinto // tehopörssin voittaja
Aku Räty, Ilves

Aarne Honkavaara -palkinto // maalipörssin voittaja
Reid Gardiner, JYP

Veli-Pekka Ketola -palkinto // pistepörssin voittaja
Michael Joly, HPK

Lasse Oksanen -palkinto // runkosarjan paras pelaaja
Michael Joly, HPK

Neljännesfinaalien lipunmyynti on alkanut
Say My Name: H. Haapala
UUTISET