1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Lukko kamppailun kautta maajoukkuetauolle – ennakossa haastattelussa Antti Saarela

Lukko kamppailun kautta maajoukkuetauolle – ennakossa haastattelussa Antti Saarela

Vesa Suonsyrjä
Ilves LA 6.11. klo 17:00 Lukko

Hakametsän ottelut 11/13

Ottelut Hakametsässä käyvät todella vähiin ja nyt lauantaina on viimeinen mahdollisuus ennen kahden viikon taukoa nähdä hyvin kautensa aloittanut kotijoukkue Ilves kaukalossa. Illan kamppailussa ilves juhlistaa seitsemää uutta Ilves Hockey Legends-julkistusta, kun kunnian saavat Risto Lindroos, Erkki Koiso, Pertti Kaukinen, Pirkko Arjanmaa, Anne Haanpää, Yrjö Hakala ja Timo Peltomaa.

Aiempiin Ilves Hockey Legends – valintoihin pääset tutustumaan Ilves-Historia sivustolta: Tästä linkistä


Kuva: Aarno Vuorinen, Ilves.com

Antti Saarela nauttii nyt pelaamisesta

Tervehdys Ana, kuluvalla viikolla on pelattu jo kaksi ottelua. Minkälainen fiilis nyt haastatteluhetkellä (Perjantai) on?

– Ihan hyvä fiilis on tällä hetkellä, keskiviikkona pelasimme hyvän pelin ja voitimme Jyväskylässä. Eilinen tappio harmitti tietenkin, mutta tänään on ollut hyvä lepopäivä ja kroppa tuntuu taas energiselle ja tästä on hyvä jatkaa kohti huomista.

Niin huomenna tosiaan pelataan viimeinen kamppailu ennen maajoukkuetaukoa, mitenkä luonnehdit joukkueen alkukautta?

– Kausi on ollut yhdellä sanalla nousujohteinen. Hankalan alun jälkeen joukkue alkoi löytämään peliään ja joukkueen oma tekeminen alkoi napsua kohdalleen. Alkuun voitimme huonollakin pelillä ja sitten tuli sellainen vaihe, että hävisimme paremmallakin pelillä. Kuuden ottelun voittoputki tuli hyvällä pelillä ja nyt ollaan sellaisessa tilanteessa, josta on hyvä jatkaa.

Onko väärin sanottua, että oma pelisi on seurannut joukkueen esityksiä?

– Ei se mitenkään väärin ole. Alkukaudesta oli itselläni todella haasteellista päästä pelin sisälle, siinä tuli sitten siirto laitahyökkääjäksi ja samaan aikaan oma pelaamiseni helpottui ja joukkueen peli alkoi toimimaan myös kokonaisuutena.

Miten koet siirron laitahyökkääjäksi, olisitko itse jatkanut mieluummin keskushyökkääjänä?

– Mielipiteeni on vaihtunut siitä kuin joukkueeseen tullessani, jolloin osasyynä Ilvekseen tulemiseeni oli mahdollisuus saada näyttöpaikka keskellä. Nyt minulle on ihan sama millä pelipaikalla pelaan, tärkeintä on saada vastuuta ja nauttia pelaamisesta pelipaikasta riippumatta.

Joukkueella on ollut alkukaudesta valtava selkänoja kovasta kannustuksesta, jota koko halli on tehnyt Osasto41:n johdolla. Miten koet tämän puolen henkilökohtaisesti?

– Kannustaminen antaa valtavasti energiaa, kun kuulen kentälle sen valtavan kannustuksen ajattelen että on kivaa tehdä kannattajille itsekin sitä fiilistä. Vastaavasti kannattajat tuovat minulle energiaa ja jaksamista. Heidän avullaan puristan itsestäni vaihdon lopussa vielä viimeisen taklauksen tai jaksan puristaa vielä viimeisen spurtin, kiittää Antti Saarela.

Les is more – the story of the efficient defenseman Les Lancaster
Hurjasti taistellut Ilves siirtyi Lukko-voitolla sarjakärkeen
UUTISET