1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Maajoukkuetauko on ohi – Ilves isännöi Sportia

Maajoukkuetauko on ohi – Ilves isännöi Sportia

Mikko Alahäivälä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Sport

Ilves palaa maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin, kun Vaasan Sport saapuu tänään vieraaksi Hakametsään. Seitsemän pelin pisteputkessa oleva kotijoukkue metsästää jo viidettä peräkkäistä voittoaan.

Jatkuuko vahva vire heti tauon jälkeen?

Ilveksen seitsemän ottelun mittainen pisteputki koostuu kuudesta kolmen pisteen voitosta ja yhdestä tappiosta, joka tuli voittomaalikilpailun jälkeen Lukkoa vastaan. Kuudessa voittopelissä kaatuivat Jukurit, KalPa, Tappara, Pelicans, SaiPa ja TPS. Maajoukkuetaukoa edeltäneellä viikolla Ilves murskasi peräkkäisinä päivinä Hakametsässä SaiPan maalein 6-2 ja Turussa TPS:n 1-6.

Tupsukorvien loka-marraskuun yhdentoista pelin saldona on kahdeksan voittoa, kolme tappiota ja 25 pistettä. Päävalmentaja Jouko Myrrän alaisuudessa joukkue on päässyt hyvään vireeseen, ja tällä ajanjaksolla Ilves onkin kerännyt sarjassa toiseksi eniten pisteitä, tehnyt eniten maaleja ja pelannut Liigan tehokkainta ylivoimaa. Pisteputki on nostanut tupsukorvat sarjataulukossa kahdeksanneksi vain kolmen pisteen päähän neljännestä sijasta.

Joukkueen roimasti parantuneiden otteiden myötä myös yksilöt ovat nousseet entistä paremmin esiin. 18 ottelussa tehot 13+5=18 iskenyt kapteeni Eemeli Suomi on Liigan maalipörssissä toisena ja pistepörssissä kahdeksantena. Taukoa edeltäneessä ottelussa hyökkääjä takoi hattutempun TPS:n verkkoon. Joose Antosen ja Robert Leinon saldona on 15 tehopistettä, ja seuraavina joukkueen sisäisessä pörssissä olevat Matias Maccelli ja Arttu Ruotsalainen ovat myös piste per peli -tahdissa.

Puolustuksessa isoja minuutteja pelaava Niko Peltola on noussut vahvasti esiin pisteidenkin valossa, sillä kolmessa edellisessä pelissä puolustajan syöttöpisteiden määrät ovat 2, 2 ja 3. Näiden pelien yhteissaldo on siis 0+7=7 ja koko kauden 0+12=12, eikä puolustajan nykyiseen piste-ennätykseen ole enää matkaa kuin kuusi pistettä. Taukoa edeltäneellä viikolla Teemu Rautiainen teki kahdessa pelissä tehot 2+3=5, ja Samuli Vainionpään kolmen edellisen pelin saldo on 4+0=4. Turussa pelattu TPS-Ilves-ottelu oli Rautiaisen 250. ja Peltolan 200. runkosarjaottelu Ilveksen paidassa.

Maajoukkuetauolla Eemeli Suomi oli Leijonien mukana Karjala-turnauksessa. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa edustustehtävissä olivat puolustaja Santeri Hatakka sekä hyökkääjät Matias Maccelli ja Antti Saarela. Ryhmään valittu puolustaja Lassi Thomson puolestaan joutui jättämään maajoukkuepelit väliin. Maalivahti Lukas Dostal oli Tshekin alle 20-vuotiaiden maajoukkueen matkassa ja puolustaja Elias Laitamäki Suomen alle 20-vuotiaiden ns. haastajamaajoukkueen mukana. Alle 18-vuotiaiden maajoukkuepeleissä Ilveksen sopimuspelaajista esiintyi hyökkääjä Roby Järventie, jonka liigadebyytti on vielä tekemättä.

Ilveksen maalilla torjuntavuorossa on tänään Ville Kolppanen, jonka edellisestä pelistä on Lukas Dostalin vahvan vireen myötä kertynyt jo aikaa. Kolppanen oli viimeksi tolppien välissä 5.10. JYP-Ilves-vierasottelussa. Kuukauden otteluista sivussa ollut puolustaja Oskari Laaksonen palaa myös tänään kokoonpanoon.

Sport tähyää ylöspäin

Vaasan Sportin alkukausi on ollut tuskainen, sillä 17 ottelusta on kertynyt vain kolme voittoa ja kaksitoista pistettä, joilla joukkue majailee sarjataulukon hännillä. Vaasalaisten kolme voittoa tulivat yhdeksän ensimmäisen pelin aikana, mutta tällä hetkellä kotkapaidat tarpovat kahdeksan pelin tappioputkessa. Maajoukkuetaukoa edeltäneellä viikolla Sport hävisi vieraissa Ässille maalein 2-1 ja kotonaan Pelicansille 1-3. Sportin ylivoimaprosentti 19,40 on sarjan alempaa keskitasoa ja alivoimaprosentti 69,57 toiseksi heikoin.

Joukkueen kultakypärää kantaa Roope Talaja, joka on merkkauttanut 13 pelaamassaan ottelussa pisteet 6+6=12. Toisena Sportin pistepörssissä on kanadalaishyökkääjä Chris DeSousa tehoilla 4+6=10 ja kolmantena viime kauden jälkeen Ilveksestä Sportiin siirtynyt Juho Liuksiala pisteillä 3+7=10.

Muut Ilvestäkin edustaneet pelaajat joukkueessa ovat puolustaja Valtteri Viljanen sekä hyökkääjät Turo Asplund ja Toni Kallela, joka takoi viime kaudella vaasalaisten riveissä tehot 11+31=42. Tällä kaudella hyökkääjän saldona on kuitenkin vasta yksi maali. Viime kaudella Jukureissa pisteet 10+27=37 merkkauttaneen Asplundin tämän kauden tehot ovat myös vain 1+3=4.

Lokakuun alussa Sportiin siirtynyt maalivahti Niko Hovinen on torjunut kahdeksassa ottelussa torjuntaprosentilla 86,17. Hovisen liityttyä vaasalaisten riveihin on ruotsalaismaalivahti Stefan Steenille kertynyt vain yksi kokonainen pelattu ottelu. Steenin koko kauden torjuntaprosentti seitsemässä pelissä on 87,43.

Maajoukkuetauon aikana Sport sai hyökkäykseensä vahvistukseksi kokeneen paluumuuttajan, kun vaasalaisjoukkueeseen liittyi viime keväänä HPK:ssa uransa kolmatta Suomen mestaruutta juhlinut Filip Riska, jonka veli Erik Riska on Sportin joukkueen kapteeni. Riskan jouluun asti kestävä tryout sisältää seuran option loppukaudesta. Tänään hyökkääjä ei kuitenkaan vielä ole mukana kokoonpanossa. Kanadalaispuolustaja Paul Geiger puolestaan on toipilaana sivussa tämän illan ottelusta.

Oman lisävivahteensa keskiviikon kamppailuun antaa se, että joukkueet kohtaavat uudestaan lauantaina, jolloin on Sportin vuoro isännöidä Ilvestä.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 13.11.2019

Puolustajat:
Aleksi Elorinne (viikko kerrallaan)
Lassi Thomson (viikko kerrallaan)

Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana.

Lätkäehtoo: Ilves-Sport 13.11.2019
Ilves jatkaa voittoputkessa – Kolppanen nollasi Sportin
UUTISET