1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Nousuvireinen Ilves suuntaa Jyväskylään

Nousuvireinen Ilves suuntaa Jyväskylään

Mikko Alahäivälä
JYP TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Päävalmentaja Jouko Myrrän alaisuudessa kaksi ensimmäistä otteluaan selvin lukemin voittanut Ilves matkaa tänään Jyväskylään. Tupsukorvien selvästi terävöityneen peli-ilmeen seuraava testaaja on JYP, jonka kotihalli on aiempina kausina ollut Ilvekselle hankala paikka.

JYPin hyökkääjistössä muutoksia

JYP avasi kautensa 3-2-kotivoitolla HPK:sta, mutta seuraavat viisi peliä olivat tappiollisia. Viime viikolla jyväskyläläiset palasivat kotonaan voittokantaan, kun Ässät kaatui perjantaina lukemin 6-1. Lauantaina joukkue haki Vaasasta kauden ensimmäisen vierasvoittonsa kaatamalla Sportin maalein 2-4. Tällä viikolla JYP on pelannut vain keskiviikkona, jolloin joukkue taipui Hämeenlinnassa HPK:lle lukemin 2-1.

Jyväskyläläisten tilillä on yhdeksän pelin jälkeen kolme varsinaisella peliajalla tullutta voittoa, joiden lisäksi joukkue on napannut kahdesti pisteen jatkoaikatappioon päättyneistä otteluista. Kaksi pistettä Ilvestä edellä oleva JYP on sarjataulukossa seitsemäntenä. Kolmesta kotiottelustaan joukkue on voittanut kaksi, ja Kärpät-ottelustakin jyväskyläläiset saivat kotonaan pisteen.

JYPin ylivoimaprosentti 22,73 on sarjan viidenneksi paras, mutta alivoimaprosentti 68 puolestaan sarjan toiseksi huonoin. Päävalmentaja Pekka Tirkkosen suojatit ovat ottaneet keskiarvollisesti vain kuusi jäähyminuuttia ottelua kohden, mikä on sarjan pienin lukema.

Joukkueen alkukauden tehokkain pelaaja on ollut yhden pelin sivussakin ollut Julius Nättinen, joka on merkkauttanut kahdeksassa ottelussa tehot 4+4=8. Jerry Turkulainen on tehnyt yhdeksässä pelissä pisteet 3+4=7 ja Jarkko Immonen 4+2=6. Puolustajista kokenut Mikko Mäenpää on summannut tehot 2+2=4 ja suurimmat peliminuutit on kellottanut reilut 22 minuuttia ottelua kohden pelannut Juuso Vainio. Maalivahdeista Eetu Laurikainen on torjunut seitsemässä ottelussa, kun taas viime kausilta Ilveksestä tutut Riku Helenius ja Markus Ruusu ovat kumpikin olleet tolppien välissä vain kerran.

Keskiviikkona JYP tiedotti alkukaudella seitsemässä ottelussa pisteet 1+5=6 tehneen tsekkihyökkääjä David Tomasekin sopimuksen purkamisesta ja torstaina hyökkääjä Petrus Palmun liittymisestä joukkueeseen. Viime vuoden keväällä NHL-seura Vancouver Canucksin kanssa sopimuksen tehnyt Palmu edusti kahdella edellisellä kaudella TPS:ää tehden turkulaisten riveissä 88 runkosarjaottelussa pisteet 21+33=54.

Ilveksellä tähtäimessä kolmas peräkkäinen voitto

Ilveksen ensimmäinen viikko Jouko Myrrän luotsaamana on tähän mennessä tuottanut kaksi vahvoilla peliesityksillä tullutta kolmen pisteen voittoa. Keskiviikkona Pelicans jäi kotonaan aseettomaksi, kun Ilves karkasi 2-7-voittoon, ja perjantaina HPK kaatui Hakametsässä maalein 5-2. Parantunut peli-ilme antaa hyvät lähtökohdat myös Jyväskylän-otteluun, vaikka kotijoukkue pääseekin kamppailuun keskiviikosta asti levänneenä ja harjoitteluun keskittyneenä.

Ilveksen pistepörssin kärkeen nousi HPK-pelin jäljiltä Robert Leino, joka on merkkauttanut yhdeksässä ottelussa tehot 3+6=9. Pelicansia vastaan kerättyjen kahden syöttöpisteen myötä keskushyökkääjä saavutti 100 syöttöpisteen rajan Liigassa runkosarjassa, ja myös HPK:ta vastaan syntyi samat tehot. Joose Antosen pistesaldo on 3+5=8 ja Eemeli Suomen 6+0=6. Sekä Pelicansia että HPK:ta vastaan kaksi maalia iskenyt Ilves-kapteeni on noussut Liigan maalipörssissä toiseksi.

Neljä peliä sivussa ollut Matias Maccelli palasi eilen kokoonpanoon ja iski heti pisteet 1+1=2. Tulokashyökkääjän saldo on viiden pelaamansa ottelun jälkeen 1+4=5. Maccelli on Liigan tulokkaiden pistepörssin kärjessä tasapisteissä tehot 3+2=5 tehneen Ilves-puolustaja Lassi Thomsonin kanssa. Thomsonin kauden kolmas osuma syntyi keskiviikkona Pelicansia vastaan komealla rannelaukauksella.

Toista liigakauttaan pelaavan Samuli Vainionpään, joka täyttää tänään 20 vuotta, vierailu Ilveksen yhteistyöseura KOOVEEssa tuotti kahdessa Mestis-pelissä tehot 3+1=4. Tällä viikolla Ilveksen kokoonpanoon palattuaan hyökkääjä on jatkanut hyvää virettään iskemällä maalit myös Pelicansia ja HPK:ta vastaan.

Ilveksen alkukaudella hyvin toiminut ylivoimapelaaminen sai jatkoa HPK-pelissäkin, sillä pakkopeli tuotti jälleen kaksi maalia. Ylivoimaprosentti 26,32 on Liigan kolmanneksi paras. Alivoimalla Ilves piti maalinsa puhtaana viidessä peräkkäisessä pelissä ennen kuin HPK onnistui eilen. Alivoiman onnistumisprosentti 78,12 on noussut lähelle sarjan keskitasoa. Alkukauden vaikeuksista huolimatta Ilves on iskenyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, mikä on osoitus nuoren joukkueen potentiaalista.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 5.10.2019

Hyökkääjät:
Roby Järventie (~3 viikkoa)
Antti Saarela (päivä kerrallaan)


Ilves-Appin kautta voit liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja pääset seuraamaan seuran kaikkien lajien kaikkia joukkueita. Ilveksen liigajoukkueen pelipäivinä löydät sovelluksesta muun muassa kokoonpanon ja voit äänestää ottelun parasta pelaajaa. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan Ilves-tuotepalkinto.

Lataa ilmainen sovellus:

Google Play (Android) | App Store (iOS)

Niko Peltola: Koko ajan yritetään parantaa
JYP vahvempi kotihallissaan
UUTISET