Marko Herckman
Pelicans TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Ilves matkustaa perjantaina Pelicansin vieraaksi. Lahtelaisryhmä on ollut viime aikoina Ilvekselle erittäin vaikea vastustaja. Nyt Ilveksellä olisikin tärkeässä pelissä oiva paikka nujertaa Pelicans peikkonsa Lahden Isku-Areenalla.

Molemmilla joukkueilla alla tuloksekas jakso

Ilveksen viikko käynnistyi tiistaina kotipelillä HPK:ta vastaan. Vaiherikas ottelu sai kolmannessa erässä kotijoukkueen kannalta ikävän käänteen, kun HPK karkasi kahden maalin tappioasemasta 4-5-johtoon. Puolustaja Joe Piskula toi Ilveksen vielä ilman maalivahtia tasoihin, mutta lopulta Kerhon Oula Palve onnistui jatkoaikaosumallaan ratkaisemaan 5-6-voiton hämeenlinnalaisille. Kolmannessa erässä Ilveksen oman pään pelaaminen valahti alkukauden vaikeimpien otteluiden tasolle. Ensisijaisesti siihen onkin tultava muutosta, mikäli joukkue aikoo napata perjantaina pisteet Lahden Isku-Areenalta.

Kokonaisuutena Ilveksen peli on myös tulosten osalta mennyt koko ajan parempaan suuntaan viime aikoina. HPK peli oli kuudes peräkkäinen peli, josta Ilves keräsi vähintään pisteen. Jatkoajat ovat olleet Ilvekselle hankalia – viidestä edellisestä lisäajalle menneestä pelistä Ilves on voittanut ainoastaan yhden. Joulukuun alusta tähän päivään mennessä Ilves on pelannut 12 ottelua, joista vain kahdessa se on jäänyt kokonaan ilman pisteitä. Maaleja Ilves on tehnyt tällä kaudella 110, joka on viidenneksi eniten koko sarjassa. Murheellinen tilasto onkin päästettyjen maalien määrä – kiekko on löytynyt Ilveksen verkosto 140 kertaa, joka on eniten koko sarjassa.

Pelicans löytyy sarjataulukosta sijalta kahdeksan 13 pistettä Ilveksen edeltä. Lahtelaiset vääntävät tiukasti asemastaan sarjan äärimmäisen tasaisessa keskikastissa, johon Ilveskin vielä yrittää kurkottaa. Tiistaina Pelicans kävi vierasilla Lappeenrannassa, jossa SaiPa nappasi 4-2-voiton.Tappio katkais lahtelaisten kuuden ottelun pisteputken. Pitkin kautta joukkuettaan vahvistanut Pelicans kiinnitti tällä viikolla lisävahvistusta kaukalon sijasta vaihtoaitioon, kun Jukka Varmanen liittyi valmennustiimin jäseneksi loppukauden ajaksi.

Ilveksen onnistujissa kokemusta ja tulokkaita

Kahdesti HPK:ta vastaan osunut Tapio Laakso on tehnyt tammikuun neljässä ottelussa tehot 4+3. Kapteenin yhteispeli aktiivisesti ja rohkeasti pelaavan tulokashyökkääjä Joona Ikosen kanssa on toiminut erinomaisesti. Kultakypärä Teemu Rautiainen on kasannut tammikuun peleissä tehot 4+2, Sami Sandell 2+2 ja tehoketjun toinen laita Ville Meskanen 1+3. HPK:ta vastaan uransa ensimmäisen liigapelin pelannut puolustajalupaus Oskari Laaksonen merkkasi heti myös avauspisteensä syöttämällä Laakson tekemän ylivoimamaalin.

Pelicansin kultakypärää kantaa Iikka Kangasniemi. Pienikokoinen hyökkääjä on toisella Pelicans kaudellaan kerännyt tähän mennessä 31 tehopistettä. Kesken kauden kotiseuraansa palannut hyökkääjä Jesse Saarinen on ollut tehokkaalla pelipäällä kasannut 28:ssa ottelussa tehot 7+17. 32-vuotias hyökkääjä rikkoi viime lauantaina KooKoota vastaan kuudensadan pelatun liigapelin rajapyykin. Saarisen tavoin kesken kauden lahtelaisjoukkueeseen liittynyt Libor Sulak on ollut oiva vahvistus Pelicansille. Tsekin maajoukkuepakki on takonut tehoja lähes piste per peli-tahdilla.

Pelicans ollut peikkona Ilvekselle

Pelicans on ollut Ilvekselle viime vuosina erittäin hankala vastustaja. Pussinokat ovat voittaneet Ilveksen peräti kahdeksassa edellisessä kohtaamisessa. Ilveksen edellinen voitto lahtelaisista on marraskuulta 2015, jolloin Eero Savilahti vei jatkoajalla Ilveksen 4-3-voittoon. Edellinen vierasvoitto on saman vuoden lokakuulta, jolloin Teemu Rautiainen ohjasi nykyään Pelicansissa pelaavan Aleksi Mustosen syötön verkkoon kolmannessa erässä ja ratkaisi Ilvekselle 1-2-voiton. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti ja Pelicans on vienyt voitot lukemin 1-4-ja 5-2.

Lahdessa Ilveksellä on luvassa varmasti hikinen ilta. Kotijoukkue tietää iskun paikkansa ja Ilveksen on pyrittävä tukkimaan ne mahdollisimman huolellisesti. Oman pään tiivis pelaaminen tuleekin olemaan Ilveksen kannalta avainasia voittoa haettaessa. Jaossa on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeät pisteet.

HPK ratkaisi jatkoajalla
Ilveksen hyvä taistelu tuotti pisteen
UUTISET