1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Perjantaina on edessä kauden viides paikalliskamppailu!

Perjantaina on edessä kauden viides paikalliskamppailu!

Ilves.com
Ilves PE 25.2. klo 18:30 Tappara

Ilves ja Tappara kohtaavat Nokia Arenalla perjantaina viidettä kertaa tällä kaudella. Jouko Myrrän aikakaudella paikallispelejä dominoinut kotijoukkue lähtee otteluun paikallisherruutta viime kaudelta puolustavana sekä tällä kaudella myös vahvasti paikalliskamppailuvoittoja johtaen 3-1.

Covid on kurittanut muitakin seuroja, mutta muita väheksymättä on Ilves ollut yksi suurimmista kärsijöistä, sillä jo kuukauden verran joukkueen vahvuudesta on ollut poissa pelaajia pahimmillaan reilun kahden ketjun verran. Tämä on heijastunut kokoonpanoihin, harjoitteluun ja peliesityksiin. Minkäänlainen luovuttaminen ei kuitenkaan kuulu Ilveksen arvoihin, vaan joukkue tekee parhaansa jokaisena iltana annetuilla lähtökohdilla. Kaksi edellistä kamppailua ovat päättyneet 0-3 tappioihin, mutta molemmissa joukkueella on ollut vajaamiehisenäkin omat paikkansa. Näissä kovissa ajoissa on meidän kannattajien tehtävä tukea joukkuetta!

Paikalliskamppailut ovat oma maailmansa, jossa normaalit lainalaisuudet eivät usein pidä paikkaansa. Suurin haaste näissä otteluissa on pitää pelaajien lataus sellaisena, että peli ei mene yliyrittämiseksi. Lisämausteensa näihin kamppailuihin antaa myös suuri yleisömäärä, joka saattaa nousta jopa loppuunmyytyyn kolmeentoista tuhatta!

Vierasjoukkueena otteluun tuleva Tappara on ollut vahvassa vireessä helmikuussa, sillä se on ennen illan kierrosta voittanut kymmenestä ottelustaan peräti seitsemän. Joukkueen ykköstykkinä pelaava Anton Levtchi on iskenyt 42 ottelussa tehot 19+29=48.


Saavuthan ajoissa paikalle ruuhkan välttämiseksi. Ottelutapahtuman ovet aukeavat 2 tuntia ennen ottelun alkua kello 16:30. Areenan Original Long Drink Barissa järjestetään pregame- ja aftergame-tapahtumat, jossa on pregamen aikana happy hour kello 16:30-18:00. Pregame-tapahtumassa järjestetään myös avausmaaliveikkaus, jonka palkintona on #73 Nicholas Baptisten maila nimikirjoituksella. Ottelun alkushow alkaa kello 18:15.

Ilves-Kauppa areenan katutasossa palvelee ennen ottelua, sen aikana ja ottelun jälkeen. Ottelun aikana katsomotasolla palvelee myös pienempi Ilves-Kauppa sekä myyntikärryjä. Asioidessasi myymälässämme helmikuun aikana voit osallistua arvontaan, jossa palkintoina paljon GW- ja GI-paitoja! Pääpalkintona Lukáš Dostálin GW-paita.

Nyssen kyydillä veloituksetta Nokia Arenalle ottelulipulla, lue uutinen:
Nyssen kyytiin jääkiekko-ottelulipulla

Lue lisää lippukäytännöistä, ottelumuutoksista ja rajoituksista:
Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin


Urheilujohtajan kommentit, Timo Koskela
Haastattelu: Vesa Suonsyrjä

Eletään runkosarjan loppuvaiheita, kuinka tyytyväinen olet joukkueen tekemiseen koko kauden mitalla?

– Olen tyytyväinen miten olemme pelanneet. Juuri nyt meillä on vaikeampi pelillinen jakso menossa, johtuen poissaoloista.

Ketkä pelaajat ovat olleet sinulle suurimmat positiiviset yllätykset tällä kaudella?

– Olen tykännyt useiden pelaajiemme otteista, mutta mainitakseni yhden puolustajan ja yhden hyökkääjän niin Simon Johansson ja Matias Mäntykivi ovat täyttäneet odotuksemme täysin ja molemmat kehittyvät päivittäin vielä vuosien ajan.

Kuva: Aarno Vuorinen

Siirtoraja on kuun lopussa, näetkö tarvetta vahvistuksille ja onko mahdollisia hankintoja jo kartoitettu?

– Jokainen joukkue kartoittaa vahvistuksia varmasti koko kauden ajan aina siirtoaikaan asti päivittäin, se kuuluu työn kuvaan.

Kuinka vaikeaa on ollut saada nopealla aikataululla joukkueeseen uusia pelaajia ja minkälainen se prosessi on?

– Luonnollisesti erittäin vaikeaa. Jokainen prosessi on erittäin työteliäs ja lisäksi niitä on vaikea verrata keskenään, muuttujia on niin paljon.

Joukkueen terveystilanteesta ei tehdä Ilveksessä päivityksiä, mutta haluatko sanoa että pelaavatko muut poissaolijat vielä tällä kaudella kuin Santeri Airola?

– Terveys on tärkein, menemme se edellä aina ja lääkäreidemme ohjeiden mukaisesti. En kommentoi julkisesti työntekijöiden terveysasioita.

Siipirikkoinen Ilves jäi maaleitta Kouvolassa
Tampereen herruus tupsukorville trillerimäisen paikalliskamppailun jälkeen
UUTISET