Vesa Suonsyrjä
JYP TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Ilves matkustaa tänään JYPin vieraaksi, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen vuorokauden sisällä. Eilen Ilves oli parempi lukemin 6-3. Tänään JYP juhlistaa CHL-mestaruuttaan, mutta onnistuuko Ilves pilaamaan juhlat?

Ilves lähtee vahvana haastajana matkaan

Ilveksen pelaaminen on asettunut uomiinsa ja parhaimmilllaan joukkue on luistellut mehut pois vastustajistaan. Hyökkäyspelin rakenne on kunnossa ja Ilves hyökkää erinomaisesti rintamahyökkäyksillä. Ratkaisupotentiaalia löytyy laajalla rintamalla, vaikka ikävät loukkaantumiset ovat sekoittaneet ketjuja.

Kokenut Sami Sandell on kahden tyngäksi jääneen kauden jälkeen noussut omalle erinomaiselle tasolleen ja yhden kauden piste-ennätys on kahden pisteen päässä (39-41). Ville Meskanen on murskannut omat piste-ennätyksensä ja on 22 tehdyllä maalillaan liigan maalipörssissä kolmantena.

Ilveksen maalilla Riku Helenius on ollut hyvässä vireessä ja tarjonnut joukkueelle mahdollisuuden voittoon jokaisena iltana. Eilisen kamppailun suurin ero oli nimenomaan tolppien välissä, jossa Helenius oli kentän kuningas.

Erinomaisesti liikkuva Ilves ottaa liigan vähiten rangaistuksia ja yksi kysymys onkin taas tuomaritoiminnassa. Eilen JYPin isot ja hieman kankeat puolustajat pääsivät muutaman kerran rikkeistään kuin koira veräjästä.

CHL-mestareilla alla erinomainen kausi

JYP on yksi suurimmista suosikeista voittamaan mestaruuden keväällä. Voittamisen kulttuuri asuu syvällä joukkueessa ja kokeneet pelaajat muodostavat joukkueelle vahvan selkärangan. Joukkueena JYP nojaa vahvaan joukkuepuolustukseen ja kovaan hyökkäyspään kärkiosaamiseen.

JYPin hyökkäyksessä on peräti neljällä pelaajalla yli 40 tehopistettä ja kuudella pelaajalla yli 30 tehopistettä. Antti Suomela kantaa kultakypärää 46 tehopisteellään ja Juuso Puustinen on tehnyt 24 osumaa kuluvalla kaudella.

Eilen JYPin parhaat olivat Antti Suomela, Juuso Puustinen ja Jerry Turkulainen. Maalilla Juho Olkinuoralle meni yksi helppo, mutta muuten maalit olivat enemmänkin Ilveksen hyvyyttä. Mikko Kalteva on vaarallinen viivapelaaja ja Mikko Kuukka vaikea ohitettava. Nolan Yonkman oli eilen jatkuvissa vaikeuksissa kruunaten ottelunsa tyhmällä rangaistuksella.

Hallissa ohjelmaa ja yleisöä

Ottelussa JYP juhlistaa CHL-mestaruuttaan tarjoamalla kakkukahvia 15.30-16.30 ja ennen ottelua pidetään juhlaseremonia, jossa mestaruuspokaali tuodaan jäälle ja mestaruusviiri nostetaan LähiTapiola Areenan kattoon. Ennakkotietojen mukaan ottelu vetää myös hyvin katsojia, joten kaikki ainekset hienolle kiekkoillalle ovat olemassa.

Pelaajakommentit, Teemu Lepaus :

– Huomenna pitää olla samanlailla hereillä alusta asti ja pelata tylyä vieraskiekkoa. Meiltä pitää löytyä maalille menijöitä ja sitä kautta saadaan maalipaikkoja. Parannettavaa on oman pään pelaamisessa, sillä meidän pitää päästä nopeammin ylös paineen alta ettemme joudu niiden vaarallisen prässin alle.

Pelaajakommentit, Otto Koivula :

– Huominen näyttää hyvälle. Meillä on maukas voitto takana ja tuttu vastus edessä, niin tiedetään millä eväillä JYP kaatuu uudelleen. Pelin alku tulee olemaan tärkeä, sillä JYP tulee varmasti tappiosta sisuuntuneena kovaa otteluun. Meidän pitää olla siihen valmiita niin tulemme kolmen pisteen kanssa takaisin Tampereelle.

Ilvekselle CHL-mestarin päänahka
JYP vahvempi kotonaan
UUTISET