Vesa Suonsyrjä
SaiPa TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Ilves matkustaa tänään Lappenrantaan, jossa se kohtaa SaiPan kello 18:30 alkavassa ottelussa. Viikko on ollut joukkueelle tuloksellisesti haastava ja Kisapuistosta on toiveissa viikon ensimmäinen kolmen pisteen saalis.

Ilves lähti kuluvaan viikkoon seitsemän ottelun voittoputkessa, mutta viikon kaksi ottelua ovat tuottaneet ainoastaan yhden pisteen lisää. Keskiviikkona JYP oli tyly vieras ja vei pisteet Hakametsästä lukemin 1-3. Eilen Hämeenlinnassa Ilves hallitsi ottelua HPK:n vieraana, mutta taipui lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Tällä viikolla Ilveksestä maalinteossa ovat onnistuneet ainoastaan kauden avausmaalinsa Hämeenlinnassa iskenyt Niko Peltola, joka pelaa uransa parasta ja tehokkainta kiekkoaan. Alkukauden tehoillaan 1+14 Peltola on puolustajien pistepörssin seitsemäntenä. Viikon kaksi muuta Ilves-osumaa on viimeistellyt nousuvireessä pelaava Joona Ikonen, joka on tehnyt edellisissä kahdeksassa ottelussaan tehot 3+3.

Eilen Hämeenlinnassa Ilves sekoitti alkuperäisiä ketjujaan ja laiturit kiersivät normaalia selvästi enemmän. Tänään jatketaan eilisen ottelun lopun tapaan niin, että Joose Antonen palaa kolmosketjuun ja Joona Ikonen nousee kakkosketjun laidalle. Puolustuksessa Aleksi Elorinne pelasi ensimmäisen ottelunsa kuukauteen yhdessä Oskari Laaksosen kanssa kakkosparissa. Pari toimi hyvin ja tänään puolustus pelaa muuten samassa koostumuksessa kuin Hämeenlinnassa, mutta seiskapakkina Tuomas Salmelan korvaa Nikolas Matinpalo.

Ilveksen maalille palaa Lukas Dostal, jonka pelaamista 16 ottelusta Ilves on voittanut suoralla ajalla 11. Dostalin päästettyjen maalien keskiarvo 1,95 on liigan viidenneksi paras. Nuori tsekkimaalivahti onkin antanut joukkueelle mahdollisuuden voittoon jokaisessa pelaamassaan ottelussa.

SaiPalla on menossa haastava jakso, sillä edellisestä kuudesta ottelustaan se on voittanut ainoastaan yhden. Tällä viikolla kotikaukalossaan joukkue löi Pelicansin lukemin 4-2 ja eilen Jyväskylässä se johti pitkään JYPiä vastaan, mutta taipui lopulta 3-2 pitkälti Mikael Kurosen taklauksesta seuranneen ulosajon ja viiden minuutin alivoiman kautta.

SaiPan kärkitekemistä on ollut kokeneen tutkaparin Teemu Ramstedt-Tomas Zaborsky näyttävä kiekottelu, joka on myös tuottanut tulosta. Ramstedt ei ole luistimilla raketti, mutta etenkin ylivoimalla hän on vaarallinen. Ramstedtin kauden 19 pisteestä 11 on syntynyt ylivoimalla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella aiemmin kertaalleen. Tuolloin Hakametsässä Ilves oli parempi lukemin 6-2, Ilveksen maaleista vastasivat kaksi kertaa osunut Matias Maccelli, Teemu Rautiainen, Arttu Ruotsalainen, Santeri Hatakka ja Elias Laitamäki.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 23.11.2019

Hyökkääjät:
Panu Mieho (päivä kerrallaan)

Piste saaliina värikkäästä pelistä
Ilves kaatoi SaiPan ja palasi voittokantaan
UUTISET