1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Roby Järventielle NHL-varaus Ottawa Senatorsiin

Roby Järventielle NHL-varaus Ottawa Senatorsiin

Ilves-Hockey Oy

Ilveksen junioripolun läpi kulkenut hyökkääjä Roby Järventie, 18, varattiin tänään NHL:n vuotuisen varaustilaisuuden toisella kierroksella Ottawa Senatorsin toimesta vuoronumerolla 33.

Elokuussa 18 vuotta täyttänyt Ilveksen kasvatti Roby Järventie pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa aikuisten sarjoissa. Hyökkääjä teki Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:n riveissä 36 Mestis-ottelussa pisteet 23+15=38 ja Ilveksen Liiga-joukkueessa viidessä ottelussa yhden maalin. 189-senttinen, 84-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova Järventie on merkkauttanut alkaneella kaudella Ilveksen kahdessa ensimmäisessä Liiga-ottelussa tehot 1+1=2.

– Roby Järventiellä on huikea potentiaali ja lukuisia NHL:ään vaadittavia ominaisuuksia. Hän on kehittynyt viimeisen kahden vuoden aikana valtavasti sekä pelillisesti että henkisesti. Isokokoiseksi pelaajaksi hän liikkuu hyvin, mutta luonnollisesti nuori mies tarvitsee edelleen myös lisää kokemusta, voimaa, harjoittelua ja apua. Hänellä on eliittiluokan pelikäsitys ja hyökkäysvaistot sekä NHL-tason taidot ja laukaus, mutta fysiikan kehittyminen tulee viemään hänet seuraavalle tasolle, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

– Tämä on luonnollisesti iso päivä pelaajalle ja hänen lähipiirilleen, kun monen vuoden työstä saa palkinnon ja ensimmäisen konkreettisen arvioinnin maailman tasolla. Olemme erittäin onnellisia Robyn puolesta ja teemme seurana kaikkemme jatkaaksemme hänen kehittymistään liigajoukkueessamme.

Koskela näkee viime kauden aikana 1+1-vuotisen jatkosopimuksen tehneen Järventien hyvänä esimerkkinä Ilveksen tekemästä laadukkaasta juniorityöstä ja KOOVEE-yhteistyön onnistumisesta.

– Ilveksen pelaajapolun ja KOOVEE:n kanssa tehtävän yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa pelaajan kehittyminen sekä tarjota hänelle oikea pelipaikka oikealla tasolla oikeaan aikaan. Viime kaudella KOOVEE oli Robylle juuri sopiva vaihtoehto, joka mahdollisti suuren pelillisen roolin Mestiksessä ja vaikutti erittäin positiivisesti hänen kehitykseensä.

– On upeaa nähdä, että seuratason strategiset valintamme tuottavat jo nyt positiivia signaaleja. Nuorten pelaajiemme kehittyminen on huomattu NHL-tasolla asti, joka on luonnollisesti kovin mittari jääkiekkomaailmassa, sanoo Koskela.

Järventien perhe (Roby keskellä)
Brand & Strategy questionnary feedback
Roby Järventie drafted to Ottawa Senators
UUTISET