Vesa Suonsyrjä
Ilves LA 11.3. klo 16:00 HPK

Ilveksen runkosarja on ollut yksi kaikkien aikojen parhaista seuran liigataipaleen varrella. Ennen viikonlopun paikallisottelua ja runkosarjan päättävää lauantaista HPK-kohtaamista Ilves on varmistanut vähintään toisen sijan, tehnyt seuran uuden piste-ennätyksen ja taistelee tosissaan runkosarjan voitosta ensimmäistä kertaa vuoden 1988 jälkeen.

OSTA OTTELULIPPU — Lauantaille on myyty jo lähes 11 500 lippua!

Ilves ykköseksi

Mika Sundqvistin vuonna 1984 tekemän kappaleen ”Ilves ykköseksi” kertosäkeen mukaisesti Ilves ykköseksi raikaa meidän laulu. Ennen viikonloppua auki Ilveksen kohdalta on ainoastaan se, että sijoittuuko se ykköseksi vai toiseksi. Avainasemassa tähän on perjantain paikalliskamppailun Tapparaa vastaan tulos.

Mikäli Ilves voittaa pelin on runkosarjan voitto varma. Mikäli Tappara voittaa ottelun varsinaisella peliajalla on se runkosarjan voittaja riippumatta lauantain ottelun tuloksesta. Mikäli Tappara voittaa ottelun jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa pitää Ilveksen voittaa lauantaina HPK varsinaisella peliajalla.

Perjantain paikalliskamppailuun molemmat joukkueet lähtevät kuntopuntarin huipulta ja ottelun lopputulosta on vaikea ennustaa. Ilveksen puolesta puhuu 4,5 vuoden dominointi Tapparan isännöimissä otteluissa sillä Tappara voitti viimeksi isännöimänsä paikallisottelun varsinaisella peliajalla 16.11.2018.

Lauantaina vastassa HPK

Runkosarjan päättävään Ilves-HPK -otteluun on myyty jo lähes 11 500 lippua, joten upea huipennus on tulossa runkosarjalle. Ottelun panos Ilvekselle on avattu aiemmin tässä ennakossa, mutta HPK:lle tämä ottelu saattaa olla pakkovoitto. Kaksi kierrosta ennen runkosarjan loppua HPK on tasapisteissä KooKoon kanssa sijoilla 10 ja 11. HPK:n on pakko voittaa varsinaisella peliajalla sekä JYP että Ilves ja sekään ei välttämättä riitä, sillä KooKoolla on enemmän kolmen pisteen voittoja. Asetelmat tarkentuvat perjantaina, kun KooKoo kohtaa SaiPan.

Lauantain ottelussa kentällä saatetaan nähdä viimeistä kertaa liigan pistepörssin todennäköisesti voittava HPK:n Michael Joly, joka on pelannut hurjan kauden ja ennen päätösviikonloppua on seitsemän pisteen karkumatkalla pistepörssissä valtavin tehoin 25+37=62.


Areenan ovet aukeavat klo 14:30. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia aulassa tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 14:30-15:30 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-maalivahtivalmentaja Markus Korhonen. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Alkushow alkaa kello 15:45. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U6-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Dam Bar -kuplapallokisa. Kuplapallot sekä muut elämys- ja ohjelmapalvelut koko Suomessa tarjoaa Tapahtumaleijonat. Lastenklinikan kummien Teemu-nalle on mukana ottelutapahtumassa.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen. Ilta jatkuu aulassa vauhdikkaana, kun Taproomin lavalle nousee Olli Kärki.


Pelaajakommentit, Eemeli Suomi:

Torstaina iltapäivällä tavoitettu Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi oli omaan tapaansa hyväntuulinen ja tyytyväinen joukkueen esityksiin viikonloppuna päättyvässä runkosarjassa.

Miten summaisit joukkueen otteita koko runkosarjaa ajatellen?

– Ollaan tehty uusi piste-ennätys ja taistellaan runkosarjan voitosta. Kyllä noista merkeistä voi lukea, että asioita tehdään oikein. Tyytyväinen olen kokonaisuutena joukkueen tekemiseen runkosarjan mittaan. Erikoistilannepelaaminen on ollut hyvää ihan kauden alusta lähtien ja se on tärkeätä pudotuspeleihin lähdettäessä, korostaa Eemeli.

Kuva: Anssi Takala/Ilves

Runkosarjan loppusijoitus ratkotaan viikonloppuna, onko sillä merkitystä onko sijoitus ensimmäinen tai toinen?

– Kyllä sillä merkitystä on ja toivottavasti pystytään runkosarja voittamaan viikonloppuna. Runkosarjan jälkeen on tosi tärkeätä saada lepäillä ja harjoitella ennen kuin pelit alkavat. Riippuen vastustajasta matkustusedulla on myös merkitystä pudotuspeleissä, pohtii Suomi.

Onko runkosarjan kohtaamisten pohjalta mitään väliä mikä joukkue asettuu pudotuspeleissä vastaan?

– Henkilökohtaisesti ei mitään merkitystä.


Jakub Kos
Kiihkeä paikallinen päättyi Tapparan voittoon
UUTISET