1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Samu Bau ja Emil Järventie varattiin NHL:ään

Samu Bau ja Emil Järventie varattiin NHL:ään

Ilves-Hockey Oy

Vuoden 2023 NHL-varaustilaisuus järjestettiin Nashvillessa 28.–29. kesäkuuta. Ilveksen sopimuspelaajista NHL-varauksen saivat hyökkääjät Samu Bau, 19, ja Emil Järventie, 18.

Arizona Coyotes valitsi Samu Baun varaustilaisuuden kuudennella kierroksella vuoronumerolla 162.

Ensimmäisen kautensa Ilveksessä pelannut Bau merkkautti viime kaudella 25 Liiga-ottelussa pisteet 1+1 ja U20 SM-sarjassa 12 ottelussa 2+7=9. 195-senttinen, 97-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova hyökkääjä esiintyi myös lainalla KOOVEE:n riveissä 15 Mestis-ottelussa tehoilla 3+6=9. Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa Baulle kertyi viisi ottelua.

Ilveksen ja Baun välinen sopimus kattaa ensi kauden ja sisältää seuran option kaudesta 2024–2025.

– Onnittelut Samulle NHL-varauksesta koko organisaatiomme puolesta. Hän otti isoja askeleita eteenpäin viime kauden aikana ja esiintyi pelaamissaan Liiga-otteluissa erittäin luotettavasti ja kypsästi. Samu pelaa joukkueen etua ajatellen, tekee keskushyökkääjänä säännöllisesti oikeita valintoja puolustussuuntaan ja on isokokoiseksi pelaajaksi vahva luistelija. Mikäli Samu pystyy lisäämään peliinsä tulevina vuosina lisää karkeutta, aggressiivisuutta ja fyysisyyttä, on hänellä mahdollisuus päästä myös NHL:ään jonain päivänä, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Ilveksen kasvatti Emil Järventien varasi Pittsburgh Penguins, joka hankki hyökkääjän pelaajaoikeudet varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella vuoronumerolla 217.

Järventie siirtyi tammikuussa lainalle SaiPaan kevääseen 2024 ulottuvalla sopimuksella. 179-senttisen, 76-kiloisen ja vasemmalta puolelta laukovan hyökkääjän tilille kertyi loppukauden aikana SaiPassa 15 Liiga-ottelua. Hän iski kauden viimeisessä ottelussa uransa ensimmäisen maalin Liigassa.

Järventie pelasi kauden aikana myös lainalla Mestiksessä KOOVEE:ssa sekä Ilveksen U20- ja U18-joukkueissa. Mestiksessä hän teki 19 runkosarjaottelussa pisteet 4+3=7 ja yhdeksässä playoffs-ottelussa 3+2=5. U20 SM-sarjassa hyökkääjä iski 21 ottelussa tehot 8+11=19 ja U18 SM-sarjassa kahdessa ottelussa 3+1=4.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa Järventielle kertyi 21 ottelua tehoilla 10+9=19. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hän merkkautti viidessä ottelussa tehopisteet 3+3=6.

Ilveksen ja Järventien voimassa olevaan sopimukseen sisältyy seuran optio kaudesta 2024–2025.

– Onnittelut Emilille NHL-varauksesta koko Ilves-organisaation puolesta. Emil on dynaaminen luistelija ja hänellä on erinomaiset hyökkäyspään taidot, jotka antavat edellytykset tuottaa tulosta ja kehittyä ensin Liigassa ja myöhemmin kohti NHL:ää. Edetäkseen NHL-pelaajaksi jonain päivänä hänen tulee vielä pystyä tekemään enemmän tulosta pelin sisäpuolelta, kehittää peliään laitojen lähellä sekä päästä vahvemmin kohti maalia kiekollisena ja kiekottomana pelaajana, sanoo urheilujohtaja Koskela.

 

 

Aamulehti Tampere Cupin lipunmyynti alkaa keskiviikkona
Jääkiekkoleijona Yrjö Hakala on kuollut
UUTISET