1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Sport vieraaksi ystävänpäivän etkoille – Ennakossa Matias Mäntykiven kommentit

Sport vieraaksi ystävänpäivän etkoille – Ennakossa Matias Mäntykiven kommentit

Marko Herckman
Ilves MA 13.2. klo 18:30 Sport

Kaksi edellistä peliään voittanut Ilves saa maanantai-iltana vieraaksi Vaasan Sportin. Ystävänpäivähengessä pelin kaikki liput ovat -50 %, joten nyt kannattaa ottaa kaverikin mukaan aistimaan Nokia Arenan tunnelmaa!

Ilves käänsi kurssin

Ilveksen hetkellinen vaikea vaihe kääntyi taas viime viikolla voitokkaaksi. Tamperelaiset repivät ensin Kuopiosta 3-4-työvoiton ja perjantaina Kärpät kaatui playoff-henkisessä taistelussa 2-1. Voitot antoivat Ilvekselle taas hieman enemmän hengitystilaa taistelusta pudotuspelien kotietuun. Tällä hetkellä Ilves on kolmantena pisteen perässä yhden ottelun enemmän pelannutta Tapparaa.

Ilveksen kokoonpano on viime aikoina elänyt ja maanantaina puuttuu vielä mm. maajoukkueen matkassa olevat Joona Ikonen ja Tommi Tikka. Nuoret pelaajat ovat paikanneet omassa roolissaan hyvin.

Sportissa laitettiin kioski auki

Sarjassa toiseksi viimeisenä oleva Sport herätti lauantaina kohua julkaisemalla poikkeuksellisen tiedotteen, jossa se kertoi pelaajiensa olevan vuokrattavissa/ostettavissa loppukauden ajaksi. Itse käytäntö on toki tuttu monenkin seuran osalta vuosien varrelta, mutta julkisia ulostuloja asian tiimoilta ei juuri ole nähty. Nähtäväksi jää, kuinka tiedote vaikuttaa Sportin loppukauteen.

Tällä hetkellä vaasalaisilla on 10 sijaan matkaa yhdeksän pistettä. Edellisistä kahdeksasta ottelustaan Sport on onnistunut voittamaan vain kaksi. Viime viikon saldona oli maalin tappiot Kärpille ja Jukureille.

Seuraa heitä:

Montakohan kertaa Petri Kontiola on jo joutunut vastaamaan kysymykseen siitä, onko menossa todella uran viimeinen kausi? Konna toki itse on suurin syyllinen kysymyksen jatkuvaan esittämiseen, sillä niin hyvää kautta 38-vuotias veteraani pelaa. Sentterin kokonaisvaltainen pelaaminen ja voitontahto on sellaisella tasolla, että toivottavasti Ilveksen nuoremmat pelaajat imevät kaiken mahdollisen opin.

Jarno Koskiranta on ollut hyvä täsmähankinta menestystä tavoittelevaan Ilvekseen. Kokenut sentteri pelaa tasapainoista jääkiekkoa ja on käyttökelpoinen pelaaja moneen eri tilanteeseen. Alajärvellä syntynyt 23-vuotias Ilves-puolustuksen maamerkki Otto Latvala on kentällä aina kun oman maalin puolustaminen on etusijalla. Latvala tuo pakistoon paljon voittamiseen tarvittavia elementtejä.

Sportin kantavia voimia on sen ulkomaalaisosasto. Joukkueen sisäisen pistepörssin seitsemän ensimmäisen pelaajan passissa syntymämaana ei ole Suomi – Finland. Etenkin kaksikko Simon Hjalmarsson ja Axel Holmström aiheuttavat haasteita jokaiselle vastustajalle.


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia aulassa tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-videovalmentaja Otto Kunnari ja entinen Ilves-kapteeni Sami Sandell. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U6-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Tammer Diesel -polkuautokisa.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


Matias Mäntykivi: Oppia vaikeasta jaksosta

Kuva: Anssi Takala, Ilves.com

Ilves palasi viime viikolla neljän tappion jälkeen takaisin voittokantaan kaatamalla KalPan ja Kärpät. Kärppiä vastaan 2-0-maalin iskenyt Matias Mäntykivi on tyytyväinen Ilveksen viikkoon.

– Hyvä viikko. Päästiin takaisin voittojen tielle ja saatiin vähän onnistumisia, sekä ennen kaikkea tietysti pisteitä. Kevättä ajatellen oli tärkeää, että saatiin nyt käännettyä vaikeaa jaksoa voitoiksi ja otettua siitä oppia.

Katsomoon on näyttänyt, että pelit ovat menneet koko ajan entistä enemmän jo playoffien tyylistä vääntöä. Tilaa ja aikaa on vähän ja jokaisesta kiekosta kamppaillaan viimeiseen asti. Mäntykivi on samoilla linjoilla.

– Sitä kohti on koko ajan menty. Pelit ovat olleet vähämaalisia ja tärkeitä pisteitä jaossa kaikille. Tiukkoja pelejä päivästä toiseen.
– Pelit ovat ehkä tarkempia ja esimerkiksi suorahyökkäyksiä tulee vähemmän. Ja tietysti myös hyviä maalintekopaikkoja tulee vähemmän, Hyökkääjä puntaroi.

Ilveksellä viime aikoina eteen ovat näyttäneet kokeneet pelaajat kuten Petri Kontiola ja Henrik Haapala. Jos lainataan Ismo Lehkosta, niin kokeneiden pelaajien laadunvalvonnalla on iso merkitys.

– Kyllä se merkitys iso on. He ovat kokeneet paljon ja tietävät mitä voittaminen vaatii. He kyllä pitävät tiettyä tasoa yllä ja näyttävät kentällä esimerkkiä. Ja ovat nyt ratkaisseet pelejä, 21-vuotias Mäntykivi sanoo.

Toista kauttaan Ilveksessä pelaavan Mäntykiven oma kausi on ollut vaihteleva, vaikka pisteitä on kertynyt ihan mukavasti. Kovin odotuksin kauteen lähtenyt nuori hyökkääjä on oppinut kauden aikana ainakin malttia.

– Kärsivällisyyttä on tullut lisää. Välillä on mennyt hyvin ja välillä huonommin. Alkukausi etenkin oli vaikea, mutta nyt tuntuu, että kevättä kohti on saanut paremmin omasta pelistä kiinni. On tullut myös jonkun verran onnistumisia ja se ruokkii aina lisää, tällä kaudella tehot 8+15 tehnyt hyökkääjä pohtii.

Maanantaina Nokia Arenalle saapuu Vaasan Sport. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella neljästi ja voitot ovat Ilvekselle 3-1. Edelliset pelit Ilves on onnistunut voittamaan vasta jatkoajalla ja voittolaukauksissa.

– Tiukkoja pelejä on olleet kaikki aikaisemmat pelit. Sport on haastava joukkue pelata vastaan – puolustaa todella tiiviisti, eikä anna kauheasti paikkoja. Meidän pitää olla vain kärsivällisiä ja laittaa sitten kiekko päättäväisesti reppuun, kun paikka tulee.

Ilveksen kannattajat ovat pitäneet läpi kauden kiitettävää tunnelmaa Nokia Arenalla. Lisäksi kannattajat ovat jalkautuneet muihin halleihin Osasto 41:n johdolla.

– Iso kiitos kaikille kannattajille. On ollut hienoja reissuja ja ne on varmasti ikimuistoisia kokemuksia ihan kaikille. Ja meidän kotipeleissä aina kova meteli alusta loppuun ja se tuo meille lisää virtaa. Hienoa, kun kannattajat elävät vahvasti meidän mukana, Mäntykivi kiittelee.

Ilvekselle makea voitto Kärpistä
Voittoputki kasvoi kolmeen – Sport nurin tylysti 5-1
UUTISET