Vesa Suonsyrjä
Jukurit TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Ilves on matkannut tänään Mikkeliin, jossa se kohtaa panoksensa menettäneet Jukurit. Ilveksen kannalta ottelulla on suuri merkitys, mutta täydet pisteet vaativat ehjän pelisuorituksen ylpeydestään pelaavan kotijoukkueen vieraana.

Ilves tarvitsee pisteitä

Ilveksen tilanne on äärimmäisen mielenkiintoinen kun runkosarjaa on jäljellä ainoastaan kolme ottelua Ilveksen osalta. Piste-erot vaihtuvat kierros kierrokselta ja spekulaatio käy kuumana Porin Ässien ja Lahden Pelicansin ollessa yhä iskuetäisyydellä.

Monissa spekulaatioissa Ilvekselle, Ässille ja Pelicansille on laskettu varmoja pisteitä mahdollisuutensa jo menettäneitä joukkueita vastaan, mutta historia on osoittanut että paineettomassa tilassa olevat joukkueet ovat yllätysvalmiita etenkin kotiotteluissaan.

Ilveksen ja Jukureiden väliset kamppailut ovat olleet tiukkoja ja Ilvekseltä puuttuu vielä kolmen pisteen voitto Mikkeliläisistä. Kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa Ilves nappasi lisäpisteet voittolaukauskilpailuissa, mutta edellisessä kamppailussa Jukurit ryösti Hakametsästä pisteet lukemin 0-3.

Ilveksen riveistä puuttuu edelleen Sami Sandell, joka sai aivotärähdyksen Pelicans-kamppailussa. Joukkue jatkaa eilisen Tappara kamppailun ketjuilla. Eilisestä parannettavaa jäi etenkin aloituksissa, joissa ainoastaan Tapio Laakso pystyi voittamaan riittävällä tasolla. Sami Sandellin ollessa pois katseet johtajuuden suhteen kääntyvät nimenomaan Laakson suuntaan. Eilisessä Tappara kamppailussa syntynyt osuma päätti Laakson 12 ottelun maalittoman putken ja lisää kaivataan kenties jo tänään.

Jukureilla tuskainen jakso käynnissä

Mikkelin Jukureilla on menossa vaikea jakso, sillä se on voittanut viimeisistä kahdeksasta ottelustaan ainoastaan yhden. Kotivoitto tuli myös panoksensa menettänyttä KooKoota vastaan. Edellisissä kolmessa kamppailussaan Jukurit on onnistunut maalinteossa ainoastaan kolmesti ja seurauksena on ollut selvät tappiot kotona KalPaa ja vieraissa JYP ja TPS vastaan.

Joukkueen puolustuksessa on liigassa keskimäärin toiseksi eniten peliaikaa nauttiva entinen hyökkääjä Teemu Suhonen, jolla on liigapuolustajista myös toiseksi eniten tehopisteitä. Ottelukohtaisesti lähes 25 minuuttia pelissä kellottava Suhonen on tehnyt peräti 36 tehopistettä puolustajan paikalta ja etenkin ylivoimalla mies on huippuvaarallinen.

Ohuella materiaalilla Teemu Tallbergista ja Zach Budishista luopumisen jälkeen operoinut Jukurit saa mukaansa pelikiellosta vapautuneen Markku Flinckin ja loukkaantumisista toipuneet Janne Ritamäen ja Teemu Henritiuksen.

Paikallispelistä käteen yksi piste
Jukurit piti pisteet Mikkelissä
UUTISET