Vesa Suonsyrjä

Ilveksen U20-joukkueen tammikuun pelaaja on valittu! Valinnan kohteeksi nousi 20-vuotias monipuolinen hyökkääjä Perttu Aho. 30 ottelussa tehot 9+3=12 iskenyt Aho toimii U20-joukkueessa varakapteenina.

Ilveksen U20-joukkueessa pääasiassa kolmosketjun keskellä pelaava Aho kertoo pystyvänsä pelaamaan tarvittaessa myös laitahyökkääjänä. Oma kausi on sujunut nousujohteisesti.

– Omalta osaltani peruspelaaminen on ollut hyvällä tasolla koko kauden. Roolini ei ole olla joukkueen tehokkaimpia pelaajia, mutta paikkoja tehdä maaleja on ollut paljon enemmänkin. Alkukaudesta maaleja ei syntynyt, mutta nyt tammikuussa on tullut onnistumisia enemmänkin.

Kuluvalla kaudella Perttu Aho on tehnyt 30 ottelussa tehot 9+3 ja pelannut keskimäärin 16.35min ottelua kohden. Miten hän itse kuvaa vahvuuksiaan jääkiekkoilijana?

– Olen hyvä kahdensuunnan hyökkääjä, olen vahva puolustuspelissä sekä alivoimalla ja harvoin jään kakkoseksi kamppailutilanteissa. Hyökkäyspäässä vahvuuteni on suoraviivaisessa haastamisessa, analysoi Aho.

Ilveksen U20-joukkue on jäämässä jatkosarjan jälkeen ulos pudotuspeleistä. Kun seitsemän kierrosta on jäljellä vaatisi nousu mukaan seitsemää voittoa ja vastaavasti Ässien seitsemää tappiota. Covid-pandemian vuoksi jatkosarjat on pelattu alueellisella rajauksella.

– Pelataan nyt kausi loppuun ja koitetaan voittaa kaikki pelit. Meille sattui aika haastava jatkolohko, mutta tärkeintä on ollut että pelit ovat kuitenkin jatkuneet.

Perttu Aho täyttää toukokuussa 21 vuotta, mitä ajatuksia tulevaisuus herättää?

– Lähden siitä, että tämä olisi viimeinen kauteni U20-sarjassa. Realistisinta on hakea askel kerrallaan omaa paikkaani ja toivon, että löydän pelipaikan ensi kaudelle Mestiksestä.

Joukkueen valmennus on kertonut valinnan perusteet seuraavasti:

– Vastuullista peliä roolissa kuin roolissa. Vahva urheilija. Tehnyt myös tulosta maalien muodossa mukavasti.

Kuva: Anssi Takala

Aiemmat kuukauden pelaajat tällä kaudella:

Syyskuu 2020 – Verneri Metsänen
Lokakuu 2020 – Topi Hänninen
Marraskuu 2020 – Nikolai Hakala
Joulukuu 2020 – Ei otteluita, ei valintaa.

Another loss against Lukko
Pregame-livestudio: Ilves-KalPa lauantaina 6.2.
UUTISET