3. Tapparalle kauden ensimmäinen paikallisottelu-voitto

Tapparalle kauden ensimmäinen paikallisottelu-voitto

Ilves-Hockey Oy

Perjantai-illan paikallisnäytelmässä kotijoukkue Tampereen Ilves metsästi loppuunmyydyssä Nokia Arenassa jo neljättä voittoa tämän kauden keskinäisistä otteluista. Ilves karkasi avauserässä kolmen maalin karkumatkalle, mutta Tappara kiri tasoihin ja kolmannessa erässä ohi.

Avauserä oli tuloksellisesti kotijoukkueen hallintaa, ja ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Ilves karkasi jo kahden maalin johtoon Joona Ikosen ja Jani Nymanin osumilla. Lisää saatiin ajassa 11:27, kun Joona Ikonen ohjasi illan toisen osumansa Jarkko Parikan laukauksesta verkkoon ohi Christian Heljangon. Tämä osuma riitti myös Tappara-vahdille, ja samassa ajassa vierailijat vaihtoivat maalivahtia. Erätauolle oltiin jo menossa Ilveksen kolmen maalin johdossa, mutta Petri Kontiola toi Tapparan valotaululle vielä aivan erän lopussa.

Tappara sai selvästi uskoa pukuoppimaalistaan, ja se tuli terävästi toiseen erään. Vierailijoiden pienoisen hallinnan päättää kuitenkin Tappara-rangaistus ja Ilveksen ottelun ensimmäinen ylivoima. Ylivoima ei tuottanut pyörityksestä huolimatta osumaa. Vain parin minuutin kuluttua kotijoukkueelle uusi ylivoima-mahdollisuus, mutta lukemat pysyivät muuttumattomina. Kolme minuuttia ennen erän päättymistä Tapparalle tuomittiin rangaistuslaukaus, ja tästä ei laukomaan asettunut Petteri Puhakka erehtynyt – laukaus ohi Jonas Gunnarssonin ja Tappara illan ottalussa maalin päähän.

Kolmas erä alkoi Ilveksen maalin johdossa lukemista 3-2. Kolmannen erän ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin vihellettiin peräti neljä kahden minuutin rangaistusta. Ilves pääsi kokeilemaan ensin kaksi minuuttia miehen ylivoimalla, ja lähes heti perään kahden miehen ylivoimalla. Palkintoa ei tullut, ja kun kahden miehen ylivoimaa oli kulunut minuutti, vihellettiin vuorostaan Ilves-jäähy. Tappara kesti 4-3-alivoiman, ja kuittasi lopulta oman ylivoimansa jälkeisillä sekunteilla pelin tasoihin Valtteri Kemiläisen maalilla.

Kaksi minuuttia tästä ja Oskari Luoto onnistuu viemään vierailijat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Ilves haki vimmatusti tasoitusta ottelun lopussa, ja saikin kovan paineen ja pyörityksen hyökkäyspäähän. Palkintoa ei kuitenkaan tullut, ja Tappara iski tyhjään maaliin loppulukemat 3-5.

ILLAN RATKAISU: Petri Kontiolan pukukoppimaali ensimmäinen erän lopussa oli todella tärkeä Tapparan kannalta. Kolmannessa erässä Ilves ei pystynyt käyttämään omia ylivoima-mahdollisuuksiaan. Vain hetki tästä ja Tappara löi pelin tasoihin oman ylivoimansa jälkimainigeissa.

ERIKOISTA: Joona Ikonen on osunut tämän kauden jokaisessa neljässä paikallisottelussa.

Seuraava ottelu: Ilves kohtaa heti huomenna lauantaina Lahdessa Pelicansin. Seuraava kotiottelu on pelataan perjantaina 15.12. Vaasan Sportia vastaan.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi