1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Tiistaina jaossa kolmas kiinnitys finaalipaikkaan

Tiistaina jaossa kolmas kiinnitys finaalipaikkaan

Vesa Suonsyrjä
ENNAKON TARJOAA

Ilveksen ja Pelicansin semifinaalisarja on kasvamassa eeppiseen mittasuhteeseen. Neljän ottelun jälkeen sarja on tasan 2-2 ja jokainen näistä otteluista on päättynyt lukemiin 3-2. Kumpi joukkue onnistuu nappamaan kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan ennen kuin sarja siirtyy jälleen Lahteen?

OSTA OTTELULIPPU

Pienten marginaalien sarja Pelicansin kanssa

On suorastaan poikkeuksellista, että jokainen tämän semifinaalisarjan ottelu on päättynyt samoihin lukemiin 3-2. Näin maalisuhde tässä sarjassa on 10-10. Pienet rangaistukset ovat tasan 11-11, jonka lisäksi Pelicansin Ben Blood sai sarjan avauksessa ison rangaistuksen 5+20. Ylivoimalla Ilves on ollut maalin verran tehokkaampi johtaen ylivoimaosumissa 4-3.

Torjunnat ovat menneet niin, että Ilveksen Marek Langhamer ja Jakub Malek ovat torjuneet yhteensä 75 laukausta ja Patrik Bartosak 85 laukausta. Aloittamisessa joukkueet ovat myös edenneet hämmästyttävän tasaisesti, sillä Pelicans johtaa alotuksissa 103-100 neljän ottelun jälkeen.

Ilveksen tehokkaimmat pelaajat tässä sarjassa ovat olleet Les Lancaster (2+3), Joona Ikonen (2+1), Tommi Tikka (1+2) sekä Matias Mäntykivi (0+3). Yhteensä Ilveksestä on päässyt pisteille semifinaalisarjassa 13 pelaajaa. Vastaavasti Pelicansin tehokkaimmat ovat olleet Joni Ikonen (0+4), Iikka Kangasniemi (0+4) ja Aatu Jämsen (1+2). Yhteensä Pelicansista on päässyt semifinaaleissa 16 pelaajaa.

Ilves on esiintynyt aiemmin viidesti liigan semifinaaleissa

Ilves on ennen kuluvaa kautta pelannut liigassa viisi kertaa semifinaaleissa ja näistä kolmesti edennyt finaaleihin. Aiemmat välieräsarjat ovat vuosijärjestyksessä olleet vuonna 1985, jolloin Ilves kaatoi Kärpät otteluvoitoin 3-1 oltuaan avausottelun jälkeen takaa-ajajana. Ilves on kohdannut Tapparan kahdesti liigan välierissä ja näistä ensimmäinen kerta oli vuonna 1990, jolloin Ilves voitti ottelusarjan 3-0 voitettuaan ottelut lukemin 5,4, 5-4 ja 6-3. Viimeksi Ilves on edennyt finaaleihin 25 vuotta sitten, kun ikimuistoisessa välieräsarjassa Ilves kaatoi Jokerit otteluvoitoin 3-0.

Vuonna 2001 Tappara otti revanssin vuodesta 1990 kaatamalla Ilveksen suoraan kolmessa ottelussa otteluvoitoin 3-0. Viime kaudella Ilves pelasi ensimmäistä kertaa paras seitsemästä sarjan semifinaaleissa, jolloin TPS oli vahvempi otteluvoitoin 4-2.


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Saavuthan ajoissa paikan päälle ruuhkan välttämiseksi. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia aulassa tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan mietteitä semifinaalisarjasta. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Playoffs-alkushow alkaa kello 18:15. Toisella erätauolla on luvassa Leaders Leaguen tanssiesitys. Ottelutapahtumassa on mahdollisuus osallistua Tampereen Ilves -sovelluksella mobiilipeleihin: Ilves Pregame -avausmaaliveikkaus, Kotipizza-pelaajaäänestys sekä Ilves Trivia -tietovisa. Palkintoina mobiilipeleissä Ilves-pelaajan maila, Kotipizzan lahjakortti ja Ilves-tuotteita. Lisätiedot: ilves.com/app

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan kommentit ottelusta sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


Pelaajakommentit, Joona Ikonen :

Tavoitin Ilveksen hyökkääjä Joona Ikosen maanantai-iltapäivällä. Hyväntuulinen pelimies oli aamupäivän jäiden jälkeen suunnannut katseensa jo tiistain viidenteen semifinaaliin.

Moro Iksa, kuinka summaat semifinaalisarjaa. Tasaista on kaikilla mittareilla mitaten?

-Moro, meillä otteet ovat ailahdelleet kuten viimeisimmässä pelissä. Tultiin hyvin peliin, mutta sitten oli pitkä heikompi vaihe. Kolmannessa erässä pelattiin siten miten meidän pitäisi pelata koko ajan. Hienoja pelejä nämä ovat ja tunteet ovat välillä pinnassa, uskon että yleisökin viihtyy näissä peleissä, tunnelmoi Ikonen.

Teillä oli tänään välipäivän jälkeen harjoitukset, mille joukkueen tekeminen näyttää?

-Nyt eletään sellaista aikaa, että harjoitukset ovat lähinnä palauttavia ja kyllähän jääkiekkoilijan parasta aikaa on juuri tämä kevät.
Joukkueessa on hyvä meininki ja kaikki nauttivat tästä tilanteesta.

Huomenna on edessä semifinaalien viides ottelu, kuinka hyvin olet pystynyt keskittymään päivä kerrallaan tekemiseen?

-Helpoimmillaan keskittyminen on ollut pelipäivinä, jolloin pystyy sulkemaan kaiken muun pois. Spekuloiminen ei auta oikein mitään, joten olen pyrkinyt pitämään välipäivinä ajatukset poissa jääkiekosta. Joukkueena meillä on focus aina seuraavassa tapahtumassa ja se ei ole muuttunut mihinkään.

Kuva : Anssi Takala / Ilves

Olet itse tehnyt neljässä ottelussa tehot 2+1. Miten arvioit omaa pelaamistasi?

-Aika lailla oma pelaamiseni on mennyt joukkueen pelaamisen mukaisesti, välillä huonommin ja välillä paremmin. Välillä kun joutuu puolustamaan pitkään niin ”highlightit” jäävät vähiin, mutta silloin pitää koittaa jaksaa pumpata.

Tunnelma neljännen ottelun lopulla oli yksi hienoimmista, siitä saa varmasti lisäenergiaa?

-Ehdottomasti oli upea tunnelma, keväällä yksi parhaimmista jutuista on että yleisöstäkin huomaa panosten olevan korkealla. Meillä on huikea kannustus kotona ja näin keväällä myöskin vieraspeleissä, hehkuttaa Ikonen.

Ilves tasoitti semifinaalit Les Lancasterin johdolla
Lisää pyörätuolipaikkoja Ilveksen otteluihin
UUTISET