3. Ilves tasoitti semifinaalit Les Lancasterin johdolla

Ilves tasoitti semifinaalit Les Lancasterin johdolla

Gil Haggai

5. semifinaali tiistaina Nokia Arenalla – OSTA OTTELULIPPU

Ilves kohtasi tänään Areenalla semifinaalien neljännessä kohtaamisessa Pelicansin. Vierasjoukkueen kannattajat pääsivät juhlimaan pelin alkuvaiheilla johtoa, mutta viimeiseksi juhli täysi Areena Ilveksen iskettyä ylivoimalla kaksi maalia ja tasoitettua voitot 2-2:teen.

Avauserässä vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Kaikesta näki, että molemmat joukkueet lähtivät otteluun mennään, eikä meinata -asenteella. Areena kiehui totuttuun tapaan ja tunnelma oli sähköä täynnä niin katsomossa, kuin kentälläkin.

Erän alku oli Ilves hallintaa ja peli pyörikin näyttävästi Pelicansin päädyssä, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty ja peli tasoittuikin alun painostuksen jälkeen.

Sen jälkeen mentiin kovaa päästä päähän ja hetken päästä Ilves oli lähellä tehdä johtomaalin, kun Jarno Koskiranta pelasi Santeri Virtasen vapaaksi keskelle, mutta Pelicans-vahti Bartosak venytti patjan kiekon eteen.

Kotijoukkue sai kylmää vettä niskaansa ajassa 12:02, kun vierailijoiden Iikka Kangasniemi toimitti kiekon Ilves-maalille, josta se kimposi Toni Utuselle. Tämän veto upposi Ilves-maalin yläkulmaan.

Erän lopussa molemmilla joukkueilla oli muutamia paikkoja, mutta enempää maaleja ei nähty, joten erätauolle mentiin vierasjoukkueen 0-1 johdossa.

Kuva: Anssi Takala

Toisessa erässä vauhti vaan kasvaa.

Erän alku mentiin selkeästi vierasjoukkueen hallinnassa ja peli pyöri pääasiassa Ilves-päädyssä, mutta maalia ei vielä tässä vaiheessa syntynyt.

Kun pelikello näytti aikaa 24:31 Baláz Sebok tuomittiin jäähylle kiinnipitämisestä ja Pelicans pääsi yrittämään maalintekoa viidellä neljää vastaan. Hetken päästä tilanne paheni kotijoukkueen kannalta, kun Ilvekselle tuomittiin toinen jäähy ja edessä oli 43 sekuntia kahden miehen alivoimaa.

Vierasjoukkue pystyi tämän hyödyntämään, kun Teemu Eronen syöttää kiekon Aatu Jämsenille, joka lataa suoraan syötöstä kiekon Ilves-maaliin tehden lukemiksi 0-2.

Kauaa ei kuitenkaan tarvinnut odottaa, kun Areena räjähtää huutomyrskyyn Ilveksen tehdessä maalin.

Ajassa 31:19 Tommi Tikka jättää kiekon Matias Mäntykivelle, joka tuo kiekon hyökkäyspäähän. Kova laukaus pomppii Bartosakin patjoista maalin eteen ja paikalle kiitänyt Les Lancaster siirtää paluukiekon Pelicans-maaliin.

Ilves sai tästä momentumin ja erän loppu mentiinkin selvästi kotijoukkueen määrätessä tahdin. Lisämaaleja ei kuitenkaan syntynyt, joten kolmanteen erään lähdettiin 1-2 lukemissa.

Les Lancaster juhlii maalia. Kuva: Anssi Takala

Ilves painaa päälle, ratkaisee ylivoimalla.

Kolmanteen erään Ilves oli teroittanut kyntensä ja painoi päälle alusta lähtien pakottaen Pelicansin puolustuskannalle vyörymällä vauhdikkaasti vierasjoukkueen päätyä kohti.

Ajassa 46:29 Saku Salminen sai jäähyn taklattuaan kiekotonta Ilves-hyökkääjää, joten Ilves pääsi ylivoimalle.

Ilves ylivoima pyöri näyttävästi ja minuutin päästä kiekko löysi tiensä Pelicans maaliin.

Eemeli Suomi pelasi kiekon maalin eteen Tommi Tikalle, jonka laukaus kimposi torjunnan kautta Joona Ikoselle. Tämä ei aikaillut, vaan ampui one-timerin vastustamattomasti Pelicansin verkkoon.

Ilves jatkoi siitä mihin jäi ennen maalia ja panoi peliä jatkuvasti kohti Pelicans päätyä. Kova painostus palkitaan jälleen, kun vieraiden Petteri Riihinen passitetaan jäähylle kiinnipitämisestä ajassa 53:51.

Hetken näytti siltä, että Ilves ei pysty hyödyntämään ylivoimaansa, mutta aivan ylivoiman loppuhetkillä Matias Mäntykivi pelasi kiekon viivalle Les Lancasterille, joka otti tyhjät pois ja laukoi illan toisen maalinsa Tommi Tikan tehdessä loistavasti maskia maalivahti Bartosakin edessä.

Pelicans yritti vielä tehdä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Ilves kesti tämän.

Hands up! Kuva: Anssi Takala

Ottelun ratkaisut

Ilves oli päättänyt voittaa ja pelasi jokaisen tilanteen loppuun asti. Ylivoimat pystyttiin hyödyntämään täydellisesti.