1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Toimitusjohtajan kommentti: Katsomokäyttäytyminen

Toimitusjohtajan kommentti: Katsomokäyttäytyminen

Ilves-Hockey Oy

Arvoisa Ilves-perhe,

joukkueemme alkukausi on sujunut positiivisissa merkeissä – kahdeksan voittoa kolmestatoista ottelusta on hyvä saldo. Nuoresta ryhmästä on jälleen noussut esiin uusia vastuunkantajia, mikä on aina hieno asia. Omat kasvattimme ovat myös saaneet näyttöpaikkoja ja kantaneet vastuunsa erittäin hyvin.

Hakametsän jäähallin katsomot ovat täyttyneet mukavasti, ja yleisökeskiarvomme on vahvassa nousussa. Tämänhetkinen lukema 4977 on lähellä tavoitettamme, ja vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna keskiarvo on noussut noin 650 katsojalla.

Perjantaina nähtiin kauden ensimmäinen loppuunmyyty ottelu, kun paikallispeli täytti Hakametsän. Kamppailu oli tunteita nostattava, ja hallissa oli pääosin hieno tunnelma. Joukkoon kuitenkin mahtui yksittäisiä ikäviä lieveilmiöitä, joiden seurauksena osa katsojista koki olonsa turvattomaksi. Tapahtumista saadun selvityksen ja palautteen lisäksi olemme seuranneet asiasta verkossa käytyä keskustelua.

Jääkiekko on kontaktilaji ja fyysisyys olennainen osa peliä. Loukkaantumisiin johtavissa tilanteissa on välillä mukana huonoa onnea, ja ajoittain pelaajien keskinäisessä kunnioituksessakin on parantamisen varaa. Mikäli kaukalossa tapahtuvat teot ylittävät sallitut rajat, on niistä seurauksena jäähyjä tai pelikieltoja – tarvittaessa muitakin sanktioita. Seurat ja pelaajat sitoutuvat noudattamaan myös yhteisten sääntöjen rikkomisesta aiheutuvia seuraamuksia.

Joukkueurheilu herättää vahvoja tunteita, mutta katsomossa tulee keskittyä pelin seuraamiseen, oman joukkueen kannustamiseen ja yleisesti tapahtumasta nauttimiseen. Perjantain paikallispelissä tässä ei kaikkien osalta onnistuttu. Vastaavien tilanteiden välttämiseksi ohjeistamme järjestyksenvalvojiamme puuttumaan myös provosointiyrityksiin entistä aktiivisemmin ja tarvittaessa poistamaan niihin syyllistyvät henkilöt ottelusta.

Kannattajiemme jäähalliin luoma tunnelma kuuluu Liigan ehdottomaan parhaimmistoon, mistä kiitämme koko Ilves-yhteisöä. Hakametsän tulee olla paikka, jossa kaikki kokevat olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi. Tällä viikolla pelaamme kaksi kotiottelua, joissa vastustajina ovat TPS ja Pelicans. Jatketaan positiivisen tunnelman luomista ja annetaan joukkueellemme jälleen tuki, jonka se on otteillaan ansainnut.

Alkukauden kannustuksesta kiittäen

Risto Jalo
toimitusjohtaja
Ilves-Hockey Oy

Joukkueen puolesta kirjoituksen sanoman allekirjoittaen

Eemeli Suomi, Teemu Rautiainen, Juha Leimu
Ilveksen kapteenisto

Tappara taklasi Ilveksen pisteputken kumoon täydessä Hakametsässä
KalPa isännöi Ilvestä – Hopponen ja Troshin debytoivat
UUTISET