Uutinen

Toimitusjohtajan kommentti: Katsomokäyttäytyminen

Arvoisa Ilves-perhe,

joukkueemme alkukausi on sujunut positiivisissa merkeissä – kahdeksan voittoa kolmestatoista ottelusta on hyvä saldo. Nuoresta ryhmästä on jälleen noussut esiin uusia vastuunkantajia, mikä on aina hieno asia. Omat kasvattimme ovat myös saaneet näyttöpaikkoja ja kantaneet vastuunsa erittäin hyvin.

Hakametsän jäähallin katsomot ovat täyttyneet mukavasti, ja yleisökeskiarvomme on vahvassa nousussa. Tämänhetkinen lukema 4977 on lähellä tavoitettamme, ja vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna keskiarvo on noussut noin 650 katsojalla.

Perjantaina nähtiin kauden ensimmäinen loppuunmyyty ottelu, kun paikallispeli täytti Hakametsän. Kamppailu oli tunteita nostattava, ja hallissa oli pääosin hieno tunnelma. Joukkoon kuitenkin mahtui yksittäisiä ikäviä lieveilmiöitä, joiden seurauksena osa katsojista koki olonsa turvattomaksi. Tapahtumista saadun selvityksen ja palautteen lisäksi olemme seuranneet asiasta verkossa käytyä keskustelua.

Jääkiekko on kontaktilaji ja fyysisyys olennainen osa peliä. Loukkaantumisiin johtavissa tilanteissa on välillä mukana huonoa onnea, ja ajoittain pelaajien keskinäisessä kunnioituksessakin on parantamisen varaa. Mikäli kaukalossa tapahtuvat teot ylittävät sallitut rajat, on niistä seurauksena jäähyjä tai pelikieltoja – tarvittaessa muitakin sanktioita. Seurat ja pelaajat sitoutuvat noudattamaan myös yhteisten sääntöjen rikkomisesta aiheutuvia seuraamuksia.

Joukkueurheilu herättää vahvoja tunteita, mutta katsomossa tulee keskittyä pelin seuraamiseen, oman joukkueen kannustamiseen ja yleisesti tapahtumasta nauttimiseen. Perjantain paikallispelissä tässä ei kaikkien osalta onnistuttu. Vastaavien tilanteiden välttämiseksi ohjeistamme järjestyksenvalvojiamme puuttumaan myös provosointiyrityksiin entistä aktiivisemmin ja tarvittaessa poistamaan niihin syyllistyvät henkilöt ottelusta.

Kannattajiemme jäähalliin luoma tunnelma kuuluu Liigan ehdottomaan parhaimmistoon, mistä kiitämme koko Ilves-yhteisöä. Hakametsän tulee olla paikka, jossa kaikki kokevat olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi. Tällä viikolla pelaamme kaksi kotiottelua, joissa vastustajina ovat TPS ja Pelicans. Jatketaan positiivisen tunnelman luomista ja annetaan joukkueellemme jälleen tuki, jonka se on otteillaan ansainnut.

Alkukauden kannustuksesta kiittäen

Risto Jalo
toimitusjohtaja
Ilves-Hockey Oy

Joukkueen puolesta kirjoituksen sanoman allekirjoittaen

Eemeli Suomi, Teemu Rautiainen, Juha Leimu
Ilveksen kapteenisto


Seuraava kotiottelu: Ilves-TPS torstaina 25.10.

Lisää aiheita

7.6.2019 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:lle ennätystulos ja -liikevaihto

Ilves-Hockey Oy:n tilikausi 1.5.2018 – 30.4.2019 tuotti 6,85 miljoonan euron liikevaihdon ja 561 000 euron tuloksen, jotka ovat yhtiön historian parhaat. Edellisellä tilikaudella Ilves-Hockey Oy:n liikevaihto...

LUE LISÄÄ


3.6.2019 / Uutinen

Pelaajasopimuksia: Lukáš Dostál ja Topias Haapanen

Kevätkauden Ilveksessä pelannut ja toukokuussa Anaheim Ducksin kanssa kolmivuotisen NHL-sopimuksen tehnyt 18-vuotias tšekkiläismaalivahti Lukáš Dostál jatkaa Ilveksessä, mikäli paikka Anaheimin NHL-joukkueessa ei aukea vielä tulevalla...

LUE LISÄÄ


23.5.2019 / Uutinen

Jasse Ikonen Ilvekseen, Samuli Vainionpään sopimusta jatkettu

28-vuotias hyökkääjä Jasse Ikonen siirtyy Ilvekseen yksivuotisella sopimuksella, ja viime kaudella Ilveksen liigajoukkueeseen nousseen 19-vuotiaan hyökkääjä Samuli Vainionpään voimassa ollutta sopimusta on jatkettu. Vainionpään uusi...

LUE LISÄÄ


16.5.2019 / Haastattelu

Kalle Maalahti hakee Ilveksestä nousua seuraavalle tasolle

Ilveksen kanssa 1+1 vuotisen sopimuksen tehnyt puolustaja Kalle ”Kölli” Maalahti on kahden viime kauden aikana ollut yksi tehokkaimmista puolustajista Liigassa. Nyt Lappeenrannasta kotoisin oleva jykevä...

LUE LISÄÄ