1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Tommi Niemelästä Ilveksen päävalmentaja

Tommi Niemelästä Ilveksen päävalmentaja

Ilves-Hockey Oy

Ilveksen Liiga-joukkueen uusi päävalmentaja on Tommi Niemelä, jonka sopimus kattaa kaudet 2024–2026. Valmentajat Pasi Saarinen, Lauri Merikivi, Joonas Tanska, Jarkko Näppilä ja maalivahtivalmentaja Markus Korhonen jatkavat Ilveksessä Niemelän johtamassa valmennusryhmässä.

Helsinkiläislähtöinen Tommi Niemelä, 40, toimi neljä edellistä kautta päävalmentajana Lahden Pelicansissa, jossa hän saavutti SM-hopeaa kahdella viime kaudella. Niemelä valittiin Liigan vuoden valmentajaksi keväällä 2023.

Ulkomailla Niemelä on valmentanut Sveitsin pääsarjassa, jossa hän vaikutti Lausanne HC:n apuvalmentajana kaudet 2018–2020.

Kausien 2014–2018 aikana Niemelä toimi päävalmentajana Suomen U15-, U16, U17- ja U18-nuorten maajoukkueissa sekä apuvalmentajana U20-maajoukkueessa. Hänen valmennusvuotensa Suomen nuorisomaajoukkueissa huipentuivat alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuteen keväällä 2018.

Niemelän valmennusura alkoi Pelicansin organisaatiossa, jossa hän toimi seuran nuorisojoukkueiden päävalmentajana kausina 2009–2015.

– Tommi Niemelä oli ykkösehdokkaamme, ja saamme hänestä erittäin motivoituneen ja ulospäin suuntautuneen huippuvalmentajan. Tommi tunnetaan kovasta työmäärästään, ja hänellä on kokemusta myös kansainvälisestä jääkiekosta. Hän pystyy johtamaan pelin ja pelaajien kokonaisvaltaista kehitysprosessia arjessa ja viemään sitä seuraavalle tasolle. Tärkeää on myös positiivisen ja energisen ilmapiirin luominen arkeen ilman, että tarvitsee tinkiä yhtään vaatimustasosta, sekä kyky kommunikoida niin suomeksi kuin englanniksikin, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Ilveksen uusi päävalmentaja Tommi Niemelä näkee seuran tarjoaman kokonaisuuden todella innostavana.

– Ilves on mahtava uusi mahdollisuus ja haaste. Täällä on mahdollisuus alkaa tekemään uutta kehitystyötä isossa ja mahtavassa historiallisessa seurassa. Keskustelut Ilveksen suuntaan natsasivat saman tien, ja fiilis lähteä tekemään tätä työtä yhdessä on tosi korkealla, sanoo Niemelä.

– Tavoitteena on totta kai aina kilpaurheilussa olla kärjessä – ei pidä ikinä pelätä sanoa sitä. Uskomme kuitenkin vakaasti siihen, että lopullinen tulos tulee aina tietynlaisen työmäärän ja prosessin kautta. Jos siinä prosessissa on koko ajan läsnä paremmaksi tuleminen päivästä toiseen, niin silloin meillä on mahdollisuus myös olla siellä kärjessä keväällä ja tavoitella kehityksen kautta menestystä.

Ilveksen viime kauden valmennusryhmästä valmentajat Pasi Saarinen, Lauri Merikivi, Joonas Tanska ja Jarkko Näppilä jatkavat Niemelän johtamassa valmennusryhmässä yksivuotisilla sopimuksilla. Myös maalivahtivalmentaja Markus Korhonen jatkaa Ilveksessä.

– Valmennusryhmämme on erittäin hyvä tiimi, jossa on itselleni useampi tuttu mies jo vuosien takaa. Kaikki jakavat samat arvot valmennusasioissa sekä uskovat vahvasti kehittymiseen ja kovaan työntekoon, Niemelä toteaa.

Niemelä korostaa myös Ilveksen seurayhteisön merkitystä joukkueen kehityksessä ja odottaa innolla otteluita kotiyleisön edessä Nokia Arenassa.

– On mahtavaa päästä yhdessä elämään teidän kanssanne näitä hetkiä. Nyt on se aika, kun lähdemme rakentamaan seuraavaa vaihetta – nähdään Suomen komeimmassa areenassa.


Ilveksen valmennusryhmä kaudella 2024–2025

Päävalmentaja: Tommi Niemelä

Valmentajat: Pasi Saarinen, Lauri Merikivi, Joonas Tanska, Jarkko Näppilä

Maalivahtivalmentaja: Markus Korhonen

Toni Utunen Ilvekseen kaksivuotisella sopimuksella
Ilveksen kauden 2023–2024 parhaat palkittu – Eemeli Suomelle Liiga-joukkueen MVP-palkinto
UUTISET