1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Vahvalla esityksellä pisteet Jyväskylässä

Vahvalla esityksellä pisteet Jyväskylässä

Vesa Suonsyrjä

Ilves matkusti tänään Jyväskylään, jossa se kohtasi JYP:n. Takavuosina voittamattomaksi linnakkeeksi muuttunut Hippos oli tänään helisemässä ja Ilves nappasi kolme pistettä komealla 2-6 voitolla. Arttu Ruotsalainen iski tehot 2+2 ja oli kentän kuningas nousten liigan pistepörssin kärkeen.

Ilves erinomainen avauserässä

Ottelu alkoi vauhdilla,kun Jani Tuppuraisen kiekonmenetyksen jälkeen Alex Lintuniemen oli pakko koukkia Arttu Ruotsalainen nurin jo 30 sekunnin pelin jälkeen. Ilveksen ylivoima pyöri hyvin ja Panu Mieholle oli aueta huippupaikka heti alkuunsa. Ylivoima jatkoi pyöritystään ja Joose Antosen jatkaessa kiekon rystyltä Matias Maccellille heitti tämä kiekon poikittaisesti upeasti Roby Järventielle, jolla oli helpohko työ lyödä kiekko ensi kertaa maaliin siirtäen Ilveksen 0-1 johtoon JYP:n saatua itsensä hetkeä aiemmin tasalukuisesti ajassa 2:35.

Ilves pelasi vahvaa ottelun alkua, joka keskeytyi helpohkosti vihellettyyn Teemu Lepauksen rangaistukseen ajassa 6:27 kun tämä karvatessaan kaatoi Alex Lintuniemen. JYP:n ylivoima oli alituisen vaarallista, mutta Ilves-pelaajat uhrautuivat upeasti. Alivoiman kuningas oli Miro Nalli, joka antoi mailansa Juuso Välimäelle ja otti perään ilman mailaa hienon blokkauksen ja Ilves selvitti alivoimansa.

Reilun 12 minuutin jälkeen kotijoukkue JYP oli lähellä maalia, kun entisen Ilves-puolustajan Sami Heleniuksen pojan Samuel Heleniuksen laukaus kimposi puolustajan jalan kautta tolppaan. Ilves oli erässä vahvoilla ja loi hyviä tekopaikkoja, mutta viimeistelyt eivät olleet aivan priimaa.

Ilveksellä oli vahva vaihe hyökkäyspäässä, kun JYP iski vastaan. Severi Lahtinen hyökkäsi alivoimaisena ja käänsi upeasti Robert Rooballe, joka laukoi kiekon takarautaan ja peli oli tasan 1-1 Ilveksen hallinnasta huolimatta. Ajassa 17:56 Ilves pääsi toistamiseen ylivoimalle Roni Allenin koukun jälkeen. Ilveksen kakkosylivoima pyöritti hurjasti, mutta Roby Järventien laukaus painui katsomoon Markus Ruusun torjunnasta.

Erän loppuhetkillä Ilves sai toisessa ylivoimassaan todellisen pukukoppimaalin, kun ajassa 19:50 kiekko pomppi Mikko Kaltevan luistimesta maaliin. Kiekko merkittiin Arttu Ruotsalaiselle, jolle osuma oli jo kauden kahdeksas. Maaliin syöttöpisteet merkittiin Eemeli Suomelle ja Panu Mieholle.

Ilves hallitsi erää selvästi, josta osoituksena torjunnat Ruusu 13 , Lukas Dostal 6.

Toinen erä tuo kolme maalia ja hurjasti tapahtumia kaukaloon

Ottelun keskimmäisen erän alkuun JYP käänsi,päästen jopa neljällä yhtä vastaan hyökkäykseen, jossa Alex Lintuniemi päätyi omaan ratkaisuunsa, jonka Dostal torjui suhteellisen helposti. Kotijoukkue aloitti muutenkin vahvasti ja Dostal joutui erän avausminuuteilla useammin puuttumaan tapahtumiin.

JYP yritti iskeä Ilveksen kiekolliseen puolustajaan kolmella pelaajalla ja kun Ilves pystyi pelaamaan sen ohitse oli edessä Roni Allenin illan toinen rangaistus, kun tämän maila nousi turhan korkealle ajassa 22:58. Erikoistilanne eteni hurjassa vauhdissa ja nuorelle Heleniukselle oli syntyä paikka alivoimalla, mutta kiekko pomppi yli tämän lavan. Seuraavassa tilanteessa JYP oli jälleen iskeä alivoimalla, mutta Jerry Turkulaisen laukaus napsahti ulkotolppaan. Näin tämä erikoistilanne jäi ilman varsinaisia Ilves-paikkoja, mutta myös ilman takaiskua.

Ilves ei tarvinnut enää ylivoimaa iskeäkseen lisäosumia, kun hyvän paineen jälkeen Tuomas Salmela heitti kiekon maalille, josta se kimpoili Ville Meskasen jalan kautta maaliin. Ajassa 26:30 syntyneeseen 1-3 maaliin toiseksi syöttäjäksi merkittiin pienen ohjauksen kiekkoon saanut Arttu Ruotsalainen. Vaihtoaitiossa apuvalmentaja Marko Ojanen jakoi kovasti ohjeita joukkueelleen seuraavilla katkoilla.

Ottelun puolivälin paikkeilla ketju Lepaus-Roman-Antonen heitti vanhan ajan jääkiekkoa kaukaloon ja pelasi CCCP-tyylistä teipistä teippiin peliä, mutta hyvä pyöritys päättyi JYP:n pitkään kiekkoon. Seuraavassa vaihdossa päästiin juhlimaan jälleen Ilveksen maalia, kun Matias Maccelli sai liikaa tilaa JYP-puolustaja Valtteri Kakkosen peruutellessa. Millintarkka laukaus ylänurkkaan siirsi lukemiksi jo 1-4 ajassa 31:33. Syöttöpisteet kirjattiin Lassi Thomsonille ja Tuomas Salmelalle.

Hetkeä myöhemmin kiekko oli todella lähellä mennä Ilveksen maaliin, kun Dostal nappasi huikean torjunnan, joka meinasi kimpoilla oman puolustuksen kautta maaliiin, mutta Robert Rooban runnominen jälkitilanteessa jäi tolpan ja Dostalin luistimen väliin ajassa 32:35. Tilannetta seurasi kova mylläkkä ja tuomaristo päätti pitkän harkinnan jälkeen tarkistaa tilannetta vielä videolta, mutta kiekko ei ikinä käynyt maalissa. JYP sai aikaan kovalla väännöllä toisenkin maalipaikan, mutta Dostal torjui Miska Siikosen hurjan laukauksen.

JYP:n wanha kaarti oli liikkeellä hitaalla jalalla, mutta kerkeävällä suulla. Jarkko Immonen päätyi yrittämään väkisin riistoa hyvin kiekkoa suojanneelta Miro Nallilta ja lähti rangaistusaitioon ajassa 36:14. Ilveksen heikko ylivoima toistamiseen perättäin ajautui ongelmiin ja parin kimmokkeen jälkeen Samuel Helenius napautti kiekon etunurkkaan kaventaen alivoimalla tilanteeksi 2-4 ajassa 36:57. Ilveksen ylivoima pyöri lopussa hyvin, mutta Ruusu sai estettyä Maccellin lisämaalin.

Erän eriskummalliset sattumukset jatkuivat, kun Miro Nalli käänsi omaan päähän kohti pysyttyään pitkään kiekossa ja JYP-pelaaja hyppäsi ylimääräisenä kaukaloon päästäen Ilveksen vielä ylivoimalle ajassa 39:05. Ilves ei onnistunut enää maalinteossa ja kahden erän jälkeen tilanne oli Jyväskylässä 2-4.

Ilves varmistaa voiton

Kolmas erä alkoi Ilveksen reilun minuutin edellisestä erästä jääneen alivoiman kautta. Ylivoima jäi kuitenkin telineisiin perinteiseen erien alkujen tapaan. Ilvekselle syntyi upea paikka lisäosumaan, kun Roby Järventie pääsi puhtaaseen läpiajoon, mutta Ruusu onnistui torjumaan.

44 minuutin kohdalla Teemu Lepaus laukoi terävästi, mutta Ruusu torjui hienosti patjallaan. Kotiyleisö kävi hetkeä myöhemmin kuumana, kun Jarkko Parikka taklasi kovasti Samuel Heleniusta hieman selän puolelta. Aikaisempiin eriin nähden päätöserä jatkui katkonaisena ja varsinaiset maalipaikat loistivat poissaolollaan.

Ilves jatkoi jämäkkää johtoaseman pelaamistaan ja kiekko kääntyili lähinnä keskialueella. 51 minuutin kohdilla hyvä kombinaatio vapautti Aleksi Elorinteen laukaisupaikkaan, mutta Ruusu torjui. Kotijoukkue JYP sai paikkansa tulla peliin mukaan, kun Panu Mieho turhautui kaksisuuntaiseen repimiseen ja rikkoi Patrik Puistolaa ajassa 52:41. Antti Saarela pelasi aktiivista alivoimaa ja kulutti sekunteja ja muu alivoima pelasi hyvin kiekkoa pois alueelta. Alivoima toimi upeasti ja kun Miehon rangaistus päättyi käytti tämä hurjasti mukaan rynnännellä Arttu Ruotsalaisella kiekon ja jatkoi yhdellä kosketuksella lukemiksi 2-5 ajassa 54:49.

Kotijoukkueen kiri ei ottanut tuulta alleen ja JYP oli pakotettu aikalisään ajassa 58:17, jolloin se otti Markus Ruusun pois maaliltaan ja lähti riskillä hakemaan kavennusta. JYP saikin hyvän paineen ja ajassa 58:59 Juuso Välimäki joutui rangaistusaitioon ja JYP pääsi koittamaan kuudella neljää vastaan Välimäen rikottua Jani Tuppuraista.

Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi ei turhaan miettinyt kauden avausmaaliaan Ilveksen riistettyä kiekon vaan herrasmiesmäisesti tarjosi kiekon Arttu Ruotsalaiselle, joka laittoi kiekon jälleen maaliin. Kymmenen ottelun jälkeen ”Arella” on kasassa hurjat tehot 9+3 ja Ilveksen kultakypärä perjantain kotiottelussa Vaasan Sportia vastaan.

Hakeeko Ilves vieraspisteet Jyväskylästä?
Three points from Jyväskylä after a strong performance
UUTISET