1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Varakapteeni Panu Mieho: ”Nämä ovat fantastisia pelejä pelata”

Varakapteeni Panu Mieho: ”Nämä ovat fantastisia pelejä pelata”

Marko Herckman

Ilves käy parhaillaan kiivaita playoffs-pelejä Oulun Kärppiä vastaan ja tamperelaiset johtavat tällä hetkellä neljännesfinaalisarjaa voitoin 2-1. Tärkeässä roolissa Ilveksen joukkueessa on varakapteeni Panu Mieho, joka on kolmessa ensimmäisessä pelannut Ilves-hyökkääjistä eniten.

Mieho vastaa puhelimeen kiivastahtisen playoff-sarjan välipäivänä peli-intoa puhkuen. Koronan sekoittamien edelliskausien lisäksi Mieholta jäi myös edelliset yleisön edessä pelatut pudotuspelit väliin.

– Itse olin viimeksi loukkaantuneena kun playoffseja on pelattu yleisön edessä, joten aika pitkä aika siitä on. Kyllä nämä ovat fantastisia pelejä pelata ja aika innoissaan on joka kerta kun pääsee kaukaloon hyppäämään. Mahtavia pelejä ja mahtava tunnelma, Mieho innostuu.

Mediassa puhutaan usein, että peli muuttuu playoffsien alkaessa. Mieho ei ole asiaa sen enempää puntaroinut.

– Tasaista vääntöä on ja molemmat puolustavat tarkasti. Erikoistilanteet nousevat vielä ehkä entistä isompaan rooliin kuin runkosarjassa. Mutta en sen tarkemmin ole miettinyt, muuttuvatko jotkut asiat runkosarjaan verrattuna. Tietysti kun samaa joukkuetta vastaan pelataan, niin voi aina katsoa pitääkö jotain juttuja vaikka omassa pelissä muuttaa, mutta ei mitään isompaa.

Ilves otti sarjaan lentävän lähdön, mutta kaksi edellistä peliä ovat venyneet jatkoeriin asti. Eilen Kärpät onnistui kaventamaan ottelusarjan Nokia Arenalla.

– Ollaan minun mielestä pelattu ihan hyvin joka pelissä. Tasaisia vääntöjä nämä ovat olleet. Välillä jatkoajalla tulee voitto ja välillä tappio, mutta ei niihin tappioihin auta jäädä makaamaan vaan keskitytään taas seuraavaan peliin.

Katsomossa jatkoerät aiheuttavat kynsien pureskelua, mutta Mieho ei mieti asiaa paineiden kautta.

– En minä sitä painetta ole miettinyt. Ne on hienoja paikkoja päästä pelaamaan kun pelataan isoista asioista. Samaa lätkää ja sama peli se edelleen on, hyökkääjä painottaa.

Pekka Suojanen, Ilves.com

”Seuratkaa meidän jokaista jätkää”

Miehon oma kausi on ollut rikkonainen, vaikka runkosarjassa kertyikin 48 peliä ja uusi oma piste-ennätys. Pudotuspeleihin energinen joukkuepelaaja on kuitenkin päässyt parahiksi kuntoon.

– Erinäisiä juttuja oli kauden aikana miksi ei päässyt pelaamaan, mutta onneksi nyt on päässyt taas takaisin askiin. Pikku hiljaa on alkanut löytyä oma peli – on energiaa ja jaksaa painaa. Kyllä se hyvältä tuntuu. Ja niin kuin alussa sanoin, niin ei oikeastaan hienompaa hommaa ole kuin päästä pelaamaan näitä pelejä. Nautitaan ja mennään päivä kerrallaan, ”Pantteri” myhäilee.

Kun Mieholta kysyy pelaajia joita Ilveksestä kannattaisi seurata, kääntää hän suunnan koko joukkueeseen.

– Oikeastaan sanon, että seuratkaa meidän jokaista jätkää. Jokainen antaa siellä kaikkensa ja pyrkii pelaamaan niin hyvin kuin ikinä pystyy. Koko jengi puhaltaa yhteen hiileen ja meillä on hyvä meininki, varakapteenin A-kirjainta rinnassaan kantava hyökkääjä sanoo.

Torstain välipäivän jälkeen on edessä pelit perjantaina ja lauantaina. Millä eväillä Ilves lähtee huomenna hakemaan voittoa Oulusta?

– Samaa lätkää se on edelleen. Puolustetaan edelleen tiiviisti, mutta koetetaan saada hyökkäyspeliä vähän enemmän käyntiin, että päästään paremmin vastustajan päähän, voitettua kiekkoja ja sitä kautta luotua enemmän maalipaikkoja. Ja erikoistilanteet on isossa roolissa edelleen. Niitä kun tulee niin ne sitten hoidetaan, Mieho painottaa.

Ilveksen kannattajien luoma tunnelma on herättänyt huomiota läpi suomalaisen kiekkokansan. Miehokin arvostaa kannattajien antamaa tukea.

– Varmaan jokainen hallissa ollut tietää, että meillä on ollut Nokia Arenalla ihan fantastinen meininki. Ja hieno nähdä myös, että porukkaa on lähtenyt pitkän matkan päähän Ouluun kannustamaan. Jatkakaa samaa rataa – me saadaan kannustamisesta paljon voimaa ja energiaa, hyökkääjä kiittelee.

Timo Koistinen, Ilves.com
Viidennen neljännesfinaalin otteluliput ovat nyt myynnissä!
Kärpät tasoitti neljännesfinaalisarjan
UUTISET