Vesa Suonsyrjä

Tänään pelattu neljännesfinaalien neljäs osaottelu päättyi Kärppien toiseen perättäiseen jatkoaikavoittoon. Ilvekselle tappio oli katkera Kärppien tasoitettua ilman maalivahtia ja tasaisella jatkoajalla ratkaisu syntyi jälleen ylivoimalla. Sarja jatkuu huomenna Nokia Arenalla.

Ilves iskee kahdesti avauserässä, Kärpät kaventaa päätösminuutilla

Ottelun avausminuutit pelattiin tasaisissa merkeissä. Ensimmäiset torjunnat merkittiin Marek Langhamerille, joka selvitti Axel Rindellin kaksi toimitusta maalille. Peli jatkui tasaisena erän alkupuoliskolla ilman todellisia maalipaikkoja.

Oikeastaan ottelun ensimmäinen maalipaikka tuotti Ilveksen johto-osuman ajassa 10:06, kun Balasz Sebok nousi päädystä ja laukoi terävällä laukauksella etukulmasta lukemiksi 1-0. Tilanteeseen toi mustan pilven maaliin syöttöpisteen saaneen Henrik Haapalan loukkaantuminen tämän jäädessä jäänpintaan tämän jalan väännyttyä.

Kärppien ensimmäinen todellinen paikka syntyi Ville Koivuselle, joka pääsi kahdella yhtä vastaan yrittämään mutta laukaus kolahti ohitse ja ylitse. Kiekko kääntyi nopeasti Simon Johanssonin pelatessa pystyyn ja kiekon saanut Nick Baptiste taikoi todellisen maalintekijän maalin laukomalla David Sklenickan jaloista kiekon yläkulmaan. Kärpät reagoi 2-0 osumaan vaihtamalla kaksi kertaa ottelussa torjuneen Stanislav Galimovin hyvin sarjassa pelanneeseen Joel Blomqvistiin ajassa 11.50.

Ilveksen maalien jälkeen ottelu tasaantui. Ilves sai erinomaisia uutisia kolme minuuttia ennen erän päätöstä, kun Henrik Haapala luisteli takaisin Ilveksen vaihtoaitioon.

Ottelun ensimmäinen rangaistus vihellettiin ajassa 18:27, kun Marko Anttila kaatoi puolustuspäässä Saku Mäenalasen. Rangaistus kostautui kahdeksan sekuntia ennen erän päätöstä Tuukka Tieksolan kavennettua lukemiksi 1-2 terävällä laukauksella, joka tuli pahasti kiekkoa blokanneiden pelaajien lävitse.

Toinen erä ilman tilastomerkintöjä

Toisen erän alkuun molemmat maalivahdit saivat varmat torjunnat. Kotijoukkue tuli erään vauhdikkaasti ja Ilves ajautui puolustuskannalle. Pitkän Kärppien paineen kesken Nick Baptiste pääsi karkuun, mutta ajautui liian lähelle ja Blomqvist selvisi helpolla.

Ilves haki uutta virtaa kovilla taklauksilla, joista pääosassa Marko Anttila taklasi kahdesti voimalla Saku Mäenalasta ja erän edetessä peli tasoittuikin taas. Pelissä tunnetaso oli korkealla, mutta kumpaankaan päätyyn ei saatu laukauksia perille asti. Ilveksen omaa tekemistä vaikeutti heikko syöttöpeli, joka johti lukuisiin pitkiin kiekkoihin.

Vahvasta kamppailupelaamisesta johtuen molemmat joukkueet jäivät ilman isompia maalipaikkoja molempien maalivahtien selvitessä neljällä torjunnalla.

Kärpät tasoittaa ilman maalivahtia

Molemmat joukkueet tulivat edelleen hyvällä energialla päätöserään. Alati vaarallinen Baptiste pääsi ensimmäisenä kokeilemaan terävällä laukauksella maalintekoa, mutta Blomqvist torjui. Toisessa päässä Atte Ohtamaan laukaus pysähtyi Langhamerin patjoihin.

Erän puolivälissä Atte Ohtamaan laukaus viivasta napsahti keskelle ylärimaa vaarattomasta paikasta. Muutamaa hetkeä myöhemmin Saku Mäenalasen haasto oli tuottaa huippupaikan, mutta kiekko karkasi viime hetkellä ja Mäenalanen kaatui ilman kontaktia.

Molemmat joukkueet puolustivat pelin keskustaa upealla varmuudella, joka heijastui myös vähäisiin torjuntamääriin. David Sklenicka pelasi isoja minuutteja ja taklasi hienosti Colton Beckiä. Minuutit kellossa juoksivat Ilveksen eduksi pelin soljuessa ilman katkoja.

Kärpät otti Blomqvistin pois maalilta ajassa 58:15 ja Oulu Energia Areena räjähti Aku Rädyn laukoessa kiekon Langhamerin hanskan kautta sivuverkkoon. Ilves heitti pitkän kiekon ja Kärpät otti aikalisän ajassa 58:27.

Juhamatti Aaltonen pääsi nousemaan viivasta, mutta laukaus painui ohi maalin. Paine oli kovaa Kärppien voittaessa kaikki aloitukset. Ilves näytti taas kestävän tilanteen, mutta ajassa 59.39 Ville Leskinen onnistui tasoittamaan ohjaamalla Peter Emmanuelssonin laukauksen aivan Langhamerin maalin edestä taidokkaasti sisään.

Ottelusarjassa siirryttiin Leskisen maalin jälkeen kolmatta perättäistä kertaa jatkoajalle. Kärppien maalilla varsinaisella peliajalla Blomqvistille merkittiin 10 torjuntaa ja Langhamerille 15 torjuntaa.

Kärpät ratkaisee jälleen ylivoimalla

Ensimmäisen jatkoerän ensimmäinen hyvä paikka syntyi Aku Rädyn laukauksen jälkeen, kun kiekko ajautui Saku Mäenalaselle joka laukoi hyvältä paikalta päätyverkkoon. Toisessa päässä Panu Mieho painoi väkisin laidasta läpi ja pelasi toiselle puolelle, mutta Blomqvist torjui Joona Ikosen suoran laukauksen upeasti.

Kun jatkoaikaa oltiin pelattu kaksitoista minuuttia pelattiin Matias Mäntykivi hyvään vauhtiin ja kiekko lirui Blomqvistin torjunnan kautta ohi maalin. Toisessa päässä Peter Emmanuelsson pääsi laukomaan, mutta Langhamer torjui hienosti. Kolmanteen erään verraten Ilves hyökkäsi selvästi enemmän ja peli aukesi muutenkin.

Ajassa 76.56 kotijoukkue sai todellisen iskun paikan, kun Simon Johanssonille sattui harmittava virhe ja tämä laittoi kiekon katsomoon ilman suurempaa kiirettä. Juhamatti Aaltonen sai ensimmäisen paikan, mutta Langhamer torjui jääden hetkeksi jäänpintaan laukauksen osuttua kipeään paikkaan.

Kärpät nappasi lopulta toisen perättäisen jatkoaikavoiton ylivoimamaalilla, kun Troy Bourke ohjasi kiekon maaliin ajassa 77.35.

Huomenna pelit jatkuvat tilanteesta 2-2 Nokia Arenalla!

Varakapteeni Panu Mieho: ”Nämä ovat fantastisia pelejä pelata”
Yli 10 000 lippua myyty – playoffs-ottelusarja jatkuu tänään!