Miia Kahila

Lauantai-iltana Tampereen Ilves kohtasi vierasottelussaan Kuparisaaressa Vaasan Sportin. Tasaväkisen ottelun ja tiukan väännön jälkeen Ilves otti kaivatut kolme pistettä mukaansa Tampereelle lukemin 2-3 (0-1, 2-2, 0-0).

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen joukkueiden luodessa muutamia potentiaalisia maalipaikkoja molempiin päihin. Maalihanat avattiin ajassa 19:52, kun Ilvekselle kirjattiin todellinen pukukoppimaali. Ilveksen avausosuman tekijänä Jérémy Grégoire syöttäjänään Matias Mäntykivi.

Toinen erä alkoi Ilveksen isolla rangaistuksella, kun kultakypärä Oula Palve sai pelirangaistuksen taklauksestaan. Sport sai pelata ylivoimaa viisi minuuttia, mutta Ilveksen johto säilyi. Ajassa 28:09 Eemeli Suomi antaa tavoilleen uskollisena luvattoman näppärän syötön ja Jérémy Grégoire laittaa maaliin illan toisen osumansa. Ilves kasvattaa johtoaan vielä yhdellä, kun ajassa 35:33 Ville Meskanen vie keltavihreät jo 0-3 johtoon Petr Kodýtekin syötöstä. Minuuttia myöhemmin Sport aloittaa takaa-ajonsa. Ensin maalaa Teemu Suhonen, sitten Johan Sundström. Erätauolle tilanteesta 2-3.

Kolmannessa erässä intensiteetti kaukalossa nousi viihdyttävästä erittäin viihdyttävään ja Ilves-maalin edessä tutuksi tulivat pomppivat kiekot sekä kilahtelevat tolpat. Erän lopussa Sportin maalivahti Rasmus Reijola jätti maalinsa ja vaasalaiset rummuttivat yhden miehen ylivoimalla toden teolla Jakub Málekin varjelemaa Ilves-maalia, mutta Ilves taisteli ja yhden maalin ero toi tänään kolme pistettä Tampereelle.

ILLAN POSIT: Ratkaisijoita on kaivattu laajemmin ja tänään niitä saatiin, kun Jérémy Grégoire onnistui kahdesti ja Ville Meskanen palasi maalikantaan.

ILLAN ILVES: Jakub Málek onnistui tolppien välissä loistavasti. Torjuntoja kertyi 39, joka antaa torjuntaprosentiksi 95,8%.

Seuraava ottelu: Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 20. tammikuuta, kun Nokia Arenalle vieraaksi saadaan Helsingin IFK. Ottelu alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi

Ilves katkaisemaan tappioputkea Vaasaan
70’s Night -teemaotteluna Tampereen Ilves – Helsingin IFK