Miia Kahila

Tampereen Ilves lähti lauantai-illan hämärissä saalistamaan Vaasan Sportilta kolmea pistettä Kuparisaaresta. Saalistusreissu oli onnistunut ja kotiin tuotiin kolme pistettä lukemin 2-6 (2-2, 0-2, 0-2).

Ilveksen lauantai-illan kamppailu Vaasassa sai hengästyttävän alun. Kun ottelua oli pelattu ainoastaan 17 sekuntia, kävi Ilveksen rangaistusaition ovi ensimmäistä kertaa. Sport otti ylivoimansa haltuun ja ajassa 1:18 Teemu Suhonen laukoi vaasalaiset 1-0 johtoon. Ainoastaan reilu minuutti ehti kulua Sport-osumasta, kun oli Ilveksen vuoro. Šimon Stránský kääntää maalin eteen Les Lancasterille, joka nostaa hienosti kiekon Sport-vahti Miroslav Svobodan taakse. Nopeat käänteet eivät jääneet tähän. Ensin Ilves riistää ylivoimalla kiekon hyökkäysalueellaan, josta aukenee Samuli Ratiselle paikka syöttää maalin eteen Arttu Pellille, joka vie Ilveksen 1-2 johtoon. Vain 18 sekuntia myöhemmin ottelu on jälleen tasan, kun Sportin Axel Holmström tuo Sportin tasoihin lukemiin 2-2.

Toisessa erässä hektiset otteet jatkuivat ja tuloksellisesti erä oli Ilveksen. Ensin Ilves näytti esimerkillisen ylivoimakuvion, jonka päätteeksi Eemeli Suomi tekee Ilveksen kolmannen osuman. Toisen Ilves-maalin takana oli Jani Nyman, jolle osuma oli kauden seitsemäs.

Kolmannessa erässä kiihtyivät välillä sekä vauhti että tunteet. Pelattua kiekkoa ei ehkä voinut luonnehtia kauniiksi, mutta ottelun viihdyttävyyskerroin oli suuri. Kun ajassa 47:03 Jani Nyman tekee ottelun toisensa, oli Ilveksellä jo kolmen maalin johtoasema. Ilves piti erää hallinnassaan ja ottelun lopputuloksen kruunasi Joona Ikosen 2-6 osuma.

ILLAN ILVES: Ilves-vahti Jonas Gunnarsson selvisi iltapuhteestaan upeasti, vaikka Sport hakeutui hanakasti maalille aiheuttaen useasti hämminkiä työpisteen eteen. Torjunnat 31/33.

OTTELUN RATKAISU: Onnistuminen ylivoimalla toi tärkeät osumat ottelun ratkaisevilla hetkillä.

Seuraava ottelu: Seuraava kotiottelu Nokia Arenalla pelataan keskiviikkona 15. marraskuuta, kun Ilves jatkaa CHL-taivaltaan Dynamo Pardubicea vastaan. CHL-ottelu alkaa klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi