1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Kova kamppailu päättyi Ilveksen kolmanteen kiinnitykseen kohti jatkopaikkaa

Kova kamppailu päättyi Ilveksen kolmanteen kiinnitykseen kohti jatkopaikkaa

Milla Mettiäinen

Marek Langhamerin kauden ensimmäinen nollapeli ja Joona Ikosen upea maali siivitti Ilveksen 1-0-kotivoittoon neljännesfinaalisarjan viidennessä kohtaamisesta Kärppiä vastaan. Ilves siirtyi sarjassa voiton myötä 3-2-johtoon.

Ensimmäinen erä tasaista kamppailua

Viides kamppailu neljännesfinaalisarjassa Ilves-Kärpät käynnistyi jännittävistä asetelmista, sillä kumpikin joukkue oli onnistunut nappaamaan kaksi voittoa tähänastisista kamppailuista.

Ilves pääsi lämmittelemään vastustajan maalivahti Blomqvistiä heti kamppailun kärkeen, kun joukkue pystyi hallitsemaan kiekkoa ja viemään sitä hyökkäysalueelle. Kiekko onnistuttiin kuljettamaan maalin lähelle ja viivavetojakin nähtiin sekä kummankin ruotsalaispuolustajan lavasta, että puolentoista pelin tauon jälkeen kentälle palanneen Petri Kontiolan toimesta. Eemeli Suomikin kokeili vetoa avausvoiton jälkeen ja Tuomas Salmelan napakka laukaus viivasta ohjaantui täpärästi ohi maalin.

Petri Kontiolan kenttä sai aikaan vaarallisia paikkoja. Joona Ikosen liike oli mainiota ja oman kiekon maaliin upotusyrityksensä jälkee tämä onnistui saattamaan kiekon vapaasti maalin edustalta toiselle laidalle, mutta toista vihreäpaitaista ei laidalta löytynyt.

Kärppien korkea viivalaukaus ohjattuna Marek Langhamerin pään yläpuolelta tipahti maaliin, mutta tuomari näytti maalin hylkäystä. Maalia lähdettiin tarkistamaan videolta, mutta tilanteessa oli niin selvä korkea maila, että tilanne kamppailussa säilyi lukemissa 0-0.

Joonas Odenille avautui tila hallita kiekkoa maalin edessä, mihin hän sai syötön. Kamppailua käytiin myös kärppämaalin takana. Tällä kertaa vain keltavihreälle tuomittiin korkeasta mailasta jäähy, vaikka vastaava tilanne oli myös toisin päin. Matias Mäntykivelle kaksiminuuttinen ja Ilves näin ollen alivoimalle. Alivoimalla ei kuitenkaan vaaran paikkoja ollut.

Kärppien Red Bull-kypärä Topi Niemelä halaili Henrik Haapalaa sen verran intensiivisesti, että Kärpille annettiin kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä. Ilves pääsi koettamaan ensimmäistä kertaa ylivoimaa, mihin ei eilen Oulussa tarjoutunut mahdollisuutta lainkaan. Ylivoima ei kuitenkaan vienyt tamperelaisjoukkuetta johtoon.

Erän viimeminuuteilla Kärpät pääsi peliin paremmin mukaan, mutta Ilveskin sai joitakin hyökkäyksiä rakennettua.

Erä päättyi 0-0-lukemissa.


Toisessa erässä peli alkaa kääntyä Ilvekselle

Toisessa erässä liike kummallakin joukkueella oli vahvaa. Maalintekopaikkoja ei kummallakan joukkueella sen kummemmin alussa kummallekaan joukkueelle syntynyt.

Kun viisi minuuttia oli pelattu, antoi Les Lancaster Joonas Odenille loistosyötön kovaan vauhtiin. Rynnistys maalille päättyi kumoon maalin eteen, mutta kiekko oli hyvin lähellä maalissa käyntiä. Tilannetta lähdettiin tarkistamaan videolta. Vaikka maalia ei hyväksytty, sai Ilves rangaistuslaukauksen, jota Eemeli Suomi lähti vetämään. Blomqvist keräsi kuitenkin marjat talteen tästä.

Joonas Oden, Matias Mäntykivi ja Eemeli Suomi onnistuivat liki 2-0 ja sitten 3-1 nousussa, mutta erän kuvaan vahvasti sopivasti tämäkin tilanne päättyi kulmakamppailuun. Joona Ikonen tarjoili jälleen vahvaa karvauspelaamista, ja pääsikin kiekon kanssa hyvään tilaan, heitti pienet spin-o-ramat onnistuen pääsemään hyvälle vetopaikalle, mutta kiekko viuhui ohi maalin.

Uhkaavia tilanteita nähtiin myös omassa päässä, mutta maalilla torjunut Langhamer oli vahva. Eemeli Suomi pääsi laitaa pitkin nousemaan, mutta kiekko jäi maalivahdin patjoihin ja Blomqvist sulki kiekon räpyläänsä.

Joonas Oden ja Panu Mieho pääsivät rinta rinnan hyökkäykseen. Odenin vedon rebound kimposi herkullisesti, mutta ajoitus ei ollut Ilveksen puolella. Perään nähtiin Simon Johanssonin tulinen lämäri siniviivalta. Ilves pystyi pitämään paineen hyökkäyspäädyssä ja tuottamaan lukuisia laukauksia Kärppämaalille.

Matias Mäntykivi sai kaksiminuuttisen huitomisesta hyökkäysalueella ajassa 35:12, joten Ilves joutui alivoimalle. Ilveksen alivoima oli varsin toimivaa, sillä ensimmäiset puolitoista minuuttia tuosta Kärppien kahden minuutin ylivoimasta pelattiin Kärppien päädyssä.

Balazs Sebok pääsi jalalla ylös ja vetopaikalle ja Ilves sai hyvää hyökkäystoimintaa käyntiin. Simon Johanssonin kova viivaveto oli mehukas. Les Lancaster sai tyhjään tilaan maalin edustalle syötön ollessaan liikkeessä, mutta hyvä vetopaikka jäi torsoksi.

Toinenkin erä päättyi lukemissa 0-0.

Ottelu ratkeaa kolmannessa erässä

Kolmas erä jatkui samoissa merkeissä, mitä kaksi ensimmäistäkin. Balazs Sebokille syntyi mainio vetopaikka, mutta myös Kärppähyökkääjä nousi yksin hyökkäykseen. Dominik Masin sai peitettyä vetolinjaa ja Marek Langhamer sai otettua helpon torjunnan.

Ilves hyökkäsi raikkaammin ja kovemmalla paineella kuin aiemmin. Lukuisia vetoja ja sekamelskoja kärppämaalilla oli, eikä Kärpät kummemmin saanut kiekkoa pidettyä. Hyökkäyspäässä roolia otti muun muassa Les Lancaster, Matias Mäntykivi, Nick Baptiste ja ruotsalaispuolustajat.

Joni Ikonen, Miro Nalli ja Aleksi Elorinne pistivät seuraavan mankelin pystyyn ja erän ensimmäinen kymppi oli vahvasti Ilveksen peliä. Kovassa iskussa ollut Joona Ikonen sai Aleksi Elorinteeltä loistopassin kärppämaalin eteen ja Joona Ikosen illan toinen spin-o-rama tuotti tulosta ja kiekko löysi paikkansa kärppämaalista. Ilves siirtyi 1-0-johtoon ajassa 49:47.

Ilves pystyi hallitsemaan peliä maalin jälkeenkin ja Panu Mieho, Joona Ikonen ja Marko Anttila pääsivät kolmea kaistaa nousemaan, mutta Miehon syöttö ei mennyt aivan perille.

Kärpät aloitti kovan paineen Ilvespäädyssä, mutta Ilves onnistui pelaamaan tilanteet edukseen ja Joona Ikonen pystyi nousemaan kiekossa hyökkäykseen, mutta syöttö Eemeli Suomelle ei tuottanut toivotunlaista hyökkäystä.

Kärppien maalivahti poistui vaihtoaitioon, kun ottelua oli reilu minuutti jäljellä. Kärpät otti myös aikalisän. Ilves pystyi kuitenkin pysymään pelin päällä ja Marek Langhamer sai napattua tärkeään paikkaan kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Ottelu päättyi Ilveksen 1-0-voittoon, ja joukkue siirtyi neljännesfinaalisarjassa 3-2-johtoon.

Yli 10 000 lippua myyty – playoffs-ottelusarja jatkuu tänään!
Osasto 41 sytyttää hurmoksen sekä koti- että vieraskentillä
UUTISET