1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Piste näppiin vuoden viimeisestä liigapelistä

Piste näppiin vuoden viimeisestä liigapelistä

Marko Herckman

Ilves matkusti vuoden viimeisessä pelissään Raumalle Lukon vieraaksi. Tamperelaiset olivat pitkään kiinni voitossa, mutta Lukko kiri lopulta 4-3-jatkoaikavoittoon. Ilveksen maalit iskivät Antti Saarela, Panu Mieho ja Aleksi Elorinne.

Ilves terävänä

Avauserää pelattiin pitkään tunnustelevissa merkeissä. Kotijoukkue Lukko oli erän ensimmäisellä puoliskolla hivenen vahvempi kun taas Ilves sai etenkin hyökkäyspelinsä hyrräämään erän loppupuolella. Molemmilla joukkueilla oli muutama paikka, mutta sekä Lukon Artjom Zagidulim, että Ilveksen Vadim Zerenko pitivät maalinsa puhtaana.

Toiseen erään Ilves iski erittäin ahnaasti. Tamperelaiset pyörittivät heti alussa vahvan hyökkäyspään myllyn ja Balazs Sebök, Antti Saarela ja Panu Mieho pääsivät yrittämään maalintekoa. Maali jäi vielä odottamaan itseään, mutta Lukon Vili Saarijärvi joutui ottamaan tilanteesta jäähyn.

Kiekko liikkui Ilveksen ylivoimalla näyttävästi ja vilkkaasti, mutta todelliset huippupaikat jäivät vähiin. Jäähyn jo päätyttyä Antti Saarela pelasi vahvaa hyökkäyspään vaihtoa. Loistavasti luisteleva Ilves-hyökkääjä suojasi pitkään ja kiekko päätyi lopulta Jarkko Parikalle. Parikka tulitti kiekon maalille, josta se päätyi Zagidulimin ja Juuso Pullin kautta takaisin Saarelalle, joka painoi painavalla ranteella lukemiksi 0-1-ajassa 24.21.

Kovin kauaa Ilveksen johto ei kestänyt. Lukon Julius Mattila ja Pavol Skalicky väänsivät voitokkaan laitakamppailun ja kiekko päätyi Miro Markkulalle. Markkulan terävä one timer ohitti erässä vielä ilman aiempia torjuntatöitä olleen Vadim Zerenkon ajassa 25.24.

Kokonaisuutena toinen erä mentiin Ilves-merkkisesti, vaikka Lukollakin omat hetkensä oli. Erän viimeisellä minuutilla Ilves näytti tavaramerkkiään ja käänsi nopeasti Lukon hyökkäyksen vastaiskuksi. Sebök levitti Nick Baptistelle, joka laittoi kiekon keskustaan nousseelle Panu Mieholle. Viime aikoina hyvin tehopisteitä iskenyt Mieho laittoi laatan ranteella Zagidulimin längistä sisään. Kolmanteen erään lähdettiin Ilveksen 1-2-johdossa.

Lukko nousee takaa ohi

Ilves tuli kolmannenkin erän alkuun hyvin ja sai luotua muutaman mainion paikan. Hyökkäyspäässä läpi pelin vaarallinen ollut Panu Mieho pääsi ampumaan hyvästä paikasta, mutta kiekko kilahti ylärimasta takaisin peliin. Hetki myöhemmin Mieho pelasi Balazs Sebökille, joka löysi maalin edustalle nousseen Aleksi Elorinteen. Ilves-puolustajan kauden kolmas maali vei tamperelaiset 1-3-johtoon ajassa 44.16.

Lukko kavensi muutamaa minuuttia myöhemmin. Raumalaisten toinen maali oli peilikuva ensimmäisestä. Tällä kertaa Anrei Hakulinen voitti laitakamppailun ja pelasi kiekon Sebastian Revolle, jonka terävä laukaus ohitti Zerenkon.

Siistissä pelissä jaettiin vain muutama rangaistus. Ilveksen Simon Johansson joutui viitisen minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä kampitusjäähylle ja Lukko käytti mahdollisuuden hyväkseen kun Harri Kainulainen tulitti kotijoukkueen tasoihin ajassa 55.44.

Peli venyi jatkoajalle ja siellä nähtiin taattua kolmella kolmea vastaan viihdettä. Ilveksestä parhaat paikat tulivat Panu Mieholle ja Jarkko Parikalle, mutta Zagidulin torjui. Vadim Zerenko torjui puolestaan mm. Vili Saarijärven läpiajon, mutta lopulta Sebastin Repo ujutti kiekon verkkoon Ilves-maalivahdin längistä ja varmisti Lukolle 4-3-voiton.

Liigan ja seurojen avoin kirje hallitukselle ja aluehallintovirastoille: Tapahtuma-alan toimintaedellytykset turvattava pikaisesti
Muutokset Ilveksen Nokia Arenan otteluihin
UUTISET