Haastattelu

U20-joukkueen marraskuun pelaaja valittu

Vesa Suonsyrjä
Tiia Mahkonen

Ilveksen U20-joukkueen marraskuun pelaaja on valittu! Valinnan kohteeksi nousi 17-vuotias keskushyökkääjä Nikolai Hakala. 22 ottelussa tehot 9+6=15 iskenyt Hakala on tällä hetkellä joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja.

Nikolai Hakala on syntynyt Hong Kongissa, tämä erikoisuus selittyy nopeasti.

-Isäni oli siellä töissä ja muutimme takaisin Suomeen, kun olin kaksivuotias. Ei ole mitään kaksoiskansalaisuutta, vaan olen ihan suomalainen.

Marraskuussa Ilveksen U20-joukkue voitti puolet peleistään, kun se voitti neljä kahdeksasta ottelustaan. Ottelu Jokereita vastaan siirrettiin tulevaisuuteen.

-Loppukuusta otimme tärkeitä voittoja, kun Vaasassa nousimme viimeisellä minuutilla kahden maalin takaa voittoon ja viimeisimmässä pelissämme voitimme vieraissa TPS:n jatkoajalla. Ne antavat uskoa siihen, että kun pelit jatkuvat pystymme kamppailemaan paremmista sijoituksista sarjassa, uskoo Nikolai Hakala.

Kuukauden pelaajaksi valittu Hakala kertoo kautensa sujuneen hyvin, mutta viime aikoina on tullut askel parempaan myös tuloksen kanssa.

-Olen ihan tyytyväinen kokonaispanokseeni alkukaudesta. Ensimmäisillä kierroksilla en saanut tehopisteitä, mutta viime aikoina niitäkin on alkanut kertyä, edellisissä kahdessa ottelussa kolme maalia tehnyt Hakala arvioi.

Isokokoinen (197cm/99kg) nuorukainen tähtää korkealle ja kokee olevansa siihen oikeassa paikassa.

-Tavoitteeni on ammattilaisuus ja pelata mahdollisimman korkealla tasolla. Uskon, että Ilveksessä on siihen hyvä mahdollisuus ja hyvä paikka kehittyä. Pelaajana olen isokokoinen ja siitä on selvää hyötyä esimerkiksi kulmapelissä. Vahvuuksiani ovat myös pelikäsitys ja laukaus.

Joukkueen valmennus on kertonut valinnan perusteet seuraavasti :
-Nikolai on parantanut selkeästi jokaisella osa-alueella. Peli ja fysiikka ovat kehittyneet ja luonnettakin löytyy johtavaan rooliin. Nikolai on aina omiensa puolella peleissä.

Aiemmat kuukauden pelaajat tällä kaudella :
Syyskuu 2020 – Verneri Metsänen
Lokakuu 2020 – Topi Hänninen


A-nuorten tulevat ottelut näet tästä!

TWITTER

Lisää aiheita

25.7.2021 / Uutinen

Florida Panthers varasi Ilves-hyökkääjä Jakub Kosin

NHL:n vuotuinen varaustilaisuus järjestettiin tänä viikonloppuna. Ilveksestä varauksen sai viime kaudella seuran U20-joukkueessa pelannut tšekkihyökkääjä Jakub Kos, 18. Florida Panthers valitsi Jakub Kosin varaustilaisuuden kuudennella...

LUE LISÄÄ


21.7.2021 / Uutinen

Kanadalaishyökkääjä Nicholas Baptiste Ilveksen riveihin

Ilves vahvistaa joukkuettaan 25-vuotiaalla kanadalaishyökkääjä Nick Baptistella. 47 NHL-ottelua pelanneen hyökkääjän sopimus on yksivuotinen. Juniorivuosiensa jälkeen kuusi kautta AHL:ssä ja kahdella kaudella myös NHL:ssä pelannut...

LUE LISÄÄ


9.7.2021 / Uutinen

Jääkiekkoleijona Pentti Isotalo on kuollut

Jääkiekkoleijona numero kahdeksan Pentti Isotalo (1927-2021) on kuollut. Isotalo edusti koko aktiiviuransa Tampereen Ilvestä vuosina 1942–1958. Hänet tunnettiin rauhallisena ja järkevänä puolustajana. SM-sarjassa Isotalo keräsi...

LUE LISÄÄ